Szabó Krisztián az EKS csapat színeiben teljes szezon fut a WRX kategóriában...

Szabó Krisztián az EKS csapat színeiben teljes szezon fut a WRX kategóriában 2019-ben!

MEGOSZTÁS

2019. március 3. vasárnap

Az EKS Sport ma bejelentette, hogy a Szabo Krisztián a Monster Energy FIA World Rallycross 2019 bajnokság teljes szezonjában a csapat versenyzője lesz.

2016-ban a csapat névadója a svéd Mattias Ekström egyéni világbajnoki címet nyert az EKS Audi A1 volánja mögött, valamint az EKS csapata is világbajnok lett. Ehhez a csapathoz kötelezte el magát 2019-ben.

A magyar pilóta a Supercar ERX kategóriában, lenyűgözően debütált a franciaországi futamon ahol a második helyet szerezte meg, majd Lettországban, második futamán a csapattal maximálisan együttműködve jutott a döntőbe.

Szabó Krisztián a 2019-es szezonra „most vagy soha” lehetőségként tekint.    „ Karrierem kezdete óta, arról álmodtam, hogy egyszer a világbajnokságon versenyezhessek. Mattias Ekström tavaly bejelentette, hogy felfüggeszti pályafutását 2019-ben., ami azt jelenti, hogy több ideje lesz az EKS Sport csapatot irányítani.

2019. egészen más lesz, sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a bajnokság. Mindenkinek meg van az esélye a végső győzelemre, köztük nekem is. Mögöttem áll a mezőny egyik legjobb csapata és autója. Megvan a megfelelő hátterem egy világbajnoki címet nyert csapattal és Mattias szakmai támogatását is élvezem, ami miatt optimista vagyok.

A legtöbb pályát ismerem, ugyanakkor Abu Dhabi és Spa is újdonság lesz a számomra. Már nagyon várom, hogy teljesítsem a legendás Eau Rouge-t. Izgatottan várom a kanadai és a dél-afrikai futamokat , mert az elmúlt pár évben nem jártam Európán kívül. A 2019-es szezon „most vagy soha „ lesz a számomra, hiszen az első világbajnokságomat kezdem, minél több dobogós pozícióban és akár egy világbajnoki címben reménykedve.

Audi Sport

Mattias Ekström: „Már ebben a szezonban is szerettem volna együtt dolgozni Krisszel, mert a tavalyi eredményei több, mint ígértesek  voltak és fényes jövőt jósoltam neki. A World RX rajtrácsa alaposan átalakult, így az hiszem, hogy Krisznek nagy esélye van arra, hogy az egyik legjobb lehessen és számos versenyt nyerjen.

Ezért javasoltam neki, hogy az Európa-bajnokság helyett a Világbajnokságban versenyezzen. Segíteni szeretném, mint a csapatvezetője. Még mindig élénk emlékeim vannak a tavalyi teljesítményéről és azt hiszem, hogy hasznos tagja lesz a csapatnak. Krisztián sok embert meg fog lepni véleményem szerint, mert még nem tudják, hogy mire képes.

Forrás: http://www.fiaworldrallycross.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ