Suzuki ECSTAR MotoGP – Az utolsó erőpróba következik a nyári szünet előtt

Suzuki ECSTAR MotoGP – Az utolsó erőpróba következik a nyári szünet előtt

MEGOSZTÁS
Fotó: www.suzuki-racing.com

A 2018-as szezon első felének lezárásaként a németországi Sachsenringre tart a MotoGP mezőnye, köztük a Suzuki ECSTAR csapata is, ahol orvosolni szeretnék a tavalyi gyenge szereplésüket. 2017-ben Andrea Iannone és Alex Rins is küzdött a szűk pálya és az időjárási feltételek kihívásaival.

Az idei helyzet teljesen más, különösen Alex Rinsnek aki úgy érkezik Németországba, hogy a legutóbbi asseni futamon dobogóra állhatott. Ez a második hely megerősített azt a szolid fejlődést és kemény munkát, amelyet a fiatal spanyol pilóta a szezonkezdet óta elvégzett. A dobogó öröme ismét optimizmussal töltötte el saját és a GSX-RR folyamatos fejlődésének láttán.

Ugyan ezt a jó érzést osztotta meg Andrea Iannone is, akinek a GSX-RR iránti bizalma futamról, futamra egyre erősebb. A legutóbbi futamaira a konzisztens teljesítmény, a javuló időeredmények és sebesség a jellemző, megérkezve a közvetlen élboly mögé.

Fotó: www.suzuki-racing.com

Davide Brivio – Suzuki ECSTAR csapatvezető

A Sachsenringre azzal a céllal tartunk, hogy egy remek eredménnyel zárjuk le a szezon első felét, amely nagyon pozitív volt a számunkra az elért négy pódiumnak köszönhetően. A német pálya karakterisztikája jónak tűnik a számunkra, fekszik a motorunknak. Alex a második helyen zárt Assenben, ennek köszönhetően Németországban is jó eredményre számítunk tőle. Andrea Hollandiában küzdött, de az elmúlt időszakban végzett pozitív munkamódszernek köszönhetően biztos vagyok abban, hogy képes lesz visszatérni a megérdemelt pozíciójába.

Fotó: www.suzuki-racing.com

Alex Rins

Már nagyon várom, hogy újra versenyezhessek Németországban és kihasználhassam azt a pozitív érzést, amelyet az asseni pódiumnak köszönhetek. A sachsenringi aszfaltcsík fekszik a GSX_ RR számára, mert jó ritmusú, gyors kanyarokkal, ahol mindig is erősek voltunk. Ez lesz a nyári szünet előtti utolsó futam, amelyen bízom a pozitív szereplésben – különösen a legutóbbi zolderi látogatásomnak köszönhetően – és abban is, hogy az összes GSX – R rajongó nagyvalószínűséggel eljut a Sachsenringre, hogy nekünk szurkoljon.

Fotó: www.suzuki-racing.com

Andrea Iannone

Pozitív hétvégére számítok, mivel ez lesz a nyári szünet előtti utolsó futam és jó lenne így vakációra menni. Azt gondolom, hogy a pálya fekszik a motorunknak és ez egy olyan kör, amelyet szeretünk. Így megpróbálunk a lehető legjobb eredményt elérni, amelyet a szezon során már sikerrel elértünk. Nagyszámú Suzuki rajongót várunk Németországba, amely extra lökést ad nekünk.

Fotó: www.suzuki-racing.com

Pályainfó

A sachsenringi futam egyedülálló esemény a versenynaptárban. Ez a pálya tavalyi 90. születésnapja is jelzi. Egyedülállóságát a tíz balos és mindössze három jobbos kanyarjának is köszönheti. Ezen kívül a naptár legrövidebb – 3700 méter – pályája, amiért a motorosok „kartodromnak” nevezik.

2017-es eredmények

Andrea Iannone
Időmérő: 16. hely – 1:28.103 (Q’)
Futam: DNF

Alex Rins
Időmérő: 22. hely – 1:29.504 (Q1)
Futam: 21. hely –  + 1:01.695 p

Suzuki ECSTAR Media

– matezsoltee –

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ