Suninen és Lindhom csatlakozik a Hyundai pilóta programjához

Suninen és Lindhom csatlakozik a Hyundai pilóta programjához

MEGOSZTÁS

– A Hyundai Motorsport pilóta programja (HMDP) újraindult, a Hyundai Motorsport pedig megerősítette elkötelezettségét a feltörekvő tehetségek iránt.
– Teemu Suninen és Emil Lindholm finn versenyzőket beválasztották a programba, és azonnali hatállyal megkezdik a munkát.
– Suninen a Hyundai i20 N Rally1 Hybriddel fog versenyezni a Rally Estonia és Rally Finland versenyeken, a néhai Craig Breen helyett, míg Lindholm a WRC2 kategóriában fog versenyezni az i20 N Rally2-vel.

Teemu Suninen: “Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy visszatérhessek az élvonalbeli autókhoz, ez már nagyon hiányzott. Észtország és Finnország korábban is erős futamok voltak a számomra, de nagy kihívás lesz megtanulni a Hyundai i20 N Rally1 hibridet és a hibrid rendszert, mivel csak korlátozottan tesztelhetek. Mindkét rallyt gyors rallyként ismerik, ahol 110%-os önbizalomra van szükséged, és az első kanyartól kezdve teljes erőbedobással kell hajtanod a jó eredmények eléréséhez, így ez sok türelmet fog kérni tőlem, csak az időnk fogja megmutatni a hozzáállásunkat. Az a célom, hogy lépésről lépésre megtanuljam az autót, és fokozatosan nagyobb tempót mutassak, és értékes pontokat hozzak a csapatnak.”

Emil Lindholm: “Nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy a világ egyik legeredményesebb és legsikeresebb ralicsapatának tagja lehetek. Döntésem, hogy a Hyundai Motorsporthoz csatlakozom, elsősorban a márka rallysportban elért, bizonyított sikerei és különösen a fiatal tehetségek felkarolása iránti elkötelezettségük miatt született. A raliversenyzés iránti egyértelmű elkötelezettségük tökéletesen illeszkedik a saját szenvedélyemhez és ambícióimhoz. A Rally Estonia-t tökéletes kiindulópontnak tekintem a csapattal közös utamhoz; ez a verseny mind számomra, mind a csapat számára erős volt a múltban, ami nagy önbizalmat ad nekem. Szilárdan hiszem, hogy minden esélyünk megvan arra, hogy ebben a szezonban többször is a dobogóra álljunk.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ