Stabil autózást terveznek Hibjánék a Zemplénben

Stabil autózást terveznek Hibjánék a Zemplénben

MEGOSZTÁS

Elkészült a nagy csatára a Hibján Joci – Szollár Csabi páros versenyautója. Pár teszten túl vannak a fiúk, és örömmel mutatják meg magukat hétvégén a Nyíregyháza-Zemplén Ralin a Ford Fiestával… a számukra hazai közönség előtt.

Az elmúlt hónapokban versenyt futottatok az idővel?

– Így van, Oroszlányban voltunk utoljára versenyezni, azóta csak teszt jelleggel indultunk Kunmadarason, ahol hibátlanul működött a Ford. A múlt hétvégén pedig Kazincbarcikán jártunk, itt is teszt kategóriában, ahol még mindig az autó beállításának pontosítása volt a cél. Még nem teljesen tökéletes a futómű, de dolgozunk rajta, hogy az legyen. Az autó egyébként fantasztikus, megjöttek az alkatrészek is, tehát rajta vagyunk az ügyön. Mindenki ismerkedik még a kocsival, én is…és a szervizcsapat is, ezért a Nyíregyháza Ralin pont erre fektetjük majd a hangsúlyt. Be akarjuk lakni a Fiestát, és ehhez kelleni fog a minél több tapasztalatgyűjtés.

Visszafogod kicsit majd a Fordban a lovakat?

– Igen, úgy valahogy. Megpróbálok gyorsan menni, de nyilván nem mi leszünk a legyorsabbak, mert nem is ez a feladatunk most…úgy gondolom. Stabil autózásra fogunk törekedni, hiszen nagyon kemény hónapok vannak mögöttünk. Rengeteg energiát, időt, pénzt fektettünk abba, hogy ezen a számunkra hazai futamon ott lehessünk…a Forddal. Hálás vagyok a csapatomnak, mert most ráébresztettek, milyen kitartóak…és hozzám hasonlóan szeretetből csinálják ezt az egészet. Óriási feladatot vittünk együtt véghez, hogy megoldottuk.

Akkor már csak egy jó hangulatú versennyel és célba éréssel kell meghálálni.

– Így van. Most egy picit visszább veszek az elvárásomból, annak érdekében, hogy valóban arra koncentráljak, amire kell. Fontos az eredmény, de nem minden áron, azt hiszem ezt tanította az elmúlt négy hónap. Nagy áldozatot hoztunk, ennek tekintetében próbálunk majd a pályabejáráson minden apró részletre figyelni és felírni. Előreláthatólag az időjárás is kegyes lesz hozzánk, az összes többi pedig kiderül lassan, amikor végre elrajtolhatunk a csodálatos őszi zempléni tájakon.

Mi a fontossági sorrendetek a hétvégére?

– Elsődleges a biztonságos autózás lesz, ami mellett azért szeretnénk egy képet kapni arról, hogy hová sorolhatjuk a kategóriában magunkat. A végén semmiképpen nem szeretnék a fentiek ellenére sem kullogni, hiszen a legkisebb teszteken is bennünk van a versenyszellem. Az arany középutat próbáljuk majd megtalálni. Mi ugye ezen a futamon itthon vagyunk, sokan ismernek minket, és szuper érzés hazai közönségnek, szurkolóknak, ismerősöknek és partnereknek autózni. Ezért kutya kötelességünk a viadal végéig okosan versenyezni.

Partnereink:

 VARGA-IC BT.; GERDA-TRANS KFT.; SMALL-EAST BT.; SZIMITA TRADE KFT.; FEHÉRTÓ-TRANS SNACK KFT.; NYÍRSÉGTEFU 2009 KFT.; K+K SPEDIT KFT.; VÁR-TEAM KFT.; LAKI-SZIG KFT.; INTRUDAIR KFT.; CHARON-TRADE KFT.; SECURITY BÁRÁNY KFT.; Szakács és Társai Kft., ASONÁJ 2003 Kft.; CSMBT KFT.; HSC Motor; BERTI KLAUSZ; AXIN ORIGÓ Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Máté Zsolt

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ