SSS – Super Seb Six – Szuper Seb hatodszor!

SSS – Super Seb Six – Szuper Seb hatodszor!

MEGOSZTÁS

SSS – Super Seb Six – Szuper Seb hatodszor!

Az M-Sport Ford World Rally Team francia párosa Sebastien Ogier és Julien Ingrassia hatodik FIA WRC világbajnoki címét nyerte meg ezen a hétvégén, egy drámai zárónapon a 27. Kennerds Hire Rally Australia futamán.

Az idei szezon, az elmúlt évek egyik legizgalmasabb bajnoki küzdelmét hozta, amelyben az Ogier, Ingrassia kettős és az M-Sport Ford WRT ismét bizonyított a gyorsaság, az elszántság és a kiváló csapatszellem terén.

Malcolm Wilson OEB – M-Sport Ford WRT csapatvezető

Érzelmes napunk volt. Ez a bajnoki cím nagyon sokat jelent. Két hónappal ezelőtt, nem úgy nézett ki, hogy ez megtörténhet, de amikor Sebastient és Julient a te csapatodban tudhatod, akkor bármi lehetséges.

Az utolsó három futam történései hihetetlenek voltak és nagyon büszke vagyok mindarra, amit együtt értünk el. Jövőre hiányozni fognak nekünk, de ez volt a megfelelő csapatmunka és azt kell mondanom, hogy a csapat minden tagja kivette a részét az eredményből.

Szeretnék gratulálni Ottnak és Thierrynek, akik a teljesítményükkel hihetetlen bajnoki csatát produkáltak, a teljes szezon alatt. Első kézből tudhatjuk, hogy mennyire versenyképesek és tényleg öröm volt látni, hogy a világ legjobb pilótái küzdöttek a végső győzelemért.

Fantasztikus a mi sportunk és erre minden résztvevőnek büszkének kell lennie!

Mark Rushbrook – A Ford Performance Motorsport globális igazgatója

Nagyon gratulálok Sebastiennek és Juliennek hatodik FIA WRC címéhez, különösen a fantasztikus másodikhoz, amelyet Ford Fiesta WRC-vel nyertek. Ez az eredmény a teljes szezon során a nagyszerű csapatmunka eredménye volt, amelyre az M-Sport és a Ford minden tagja büszke lehet.

OGIER ÉS INGRASSIA

FIA WRC világbajnokok

A Sebastien Ogier – Julien Ingrassia kettős úgy vágott neki a verseny utolsó napjának, hogy tudták a hatos az ő mágikus számuk. A hatodik helyen kellett befejezniük az ausztráliai futamot, ahhoz, hogy zsinórban hatodik FIA WRC bajnoki címüket ünnepelhessék.

Szenzációs csatában kellett cselekedniük és bizonyítaniuk a célegyenesbe forduláskor. Ogier riválisai Thierry Neuville és Ott Tänak is hibáztak, balesetet szenvedtek, miközben a világbajnoki címvédő páros nem volt hajlandó lemondani a harcról és érett teljesítményt nyújtott az alattomos körülmények között.

Ez egy dolgot jelentett, hogy Ogier és Ingrassia megvédte a 12 hónappal korábban megnyert világbajnoki címét a Ford Fiesta WRC-vel.  Ez az eredmény a lehető legtökéletesebb módja annak, hogy a csapat és a versenyzők útjai elváljon két különleges év után.

Sebastien Ogier

Hihetetlen és küzdelmes szezonon vagyunk túl. Nem is olyan rég, nagyon messze volt a címvédés és azt hittük nem fog sikerülni, de egyetlen pillanatra sem adtuk fel. Minden beleadtunk, mert egy hihetetlen csapat volt körülöttünk. Nagyon büszke vagyok rájuk és szeretnék köszönetet mondani Malcolmnak, ehhez a csodálatos együttműködésért. Amit az elmúlt két évben közösen elértünk, nagyon különleges volt és nagyon büszke vagyok rá.

Julien Ingrassia

Az elmúlt két évben egy gyönyörű utazáson vettünk részt az M-Sporttal, mindent, amit elértünk, együtt értük el.  Úgy szerettük volna befejezni a közös munkát Malcolmmal és a csapattal, hogy az különleges legyen és ez most sikerült. A bajnokság és a futamok alatt többször hullám-vasutaztunk, de a végére felértünk a csúcsra közösen és elértük a vágyott csodálatos eredményt. Azt remélem, hogy van még bennem annyi energia, hogy ma este ünnepeljünk a csapattal.

A futam és a szezon ideiglenes végeredménye:

27. Kennards Hire Rally Australia 2018

1. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) 2:59:52.0 ó
2. Hayden Paddon / Sebastian Marshall (Hyundai i20 Coupé WRC) +32.5 s
3. Mads Østberg / Torstein Eriksen (Citroen C3 WRC) +52.2 s
4. Esapekka Lappi / Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +1:02.3 p
5. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +2:30.8 p
6. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +3:05.1 p
7. Craig Breen / Scott Martin (Citroen C3 WRC) +8:59.0 p

FIA WRC Pilóták:

1. Sébastien Ogier – 219 p
2. Thierry Neuville – 201 p
3. Ott Tänak – 181 p
4. Jari-Matti Latvala – 128 p
5. Esapekka Lappi – 126 p
6. Andreas Mikkelsen – 84 p
7. Elfyn Evans – 80 p
8. Hayden Paddon – 73 p
9. Dani Sordo – 71 p
10. Mads Østberg – 70 p

FIA WRC Gyártók:

1. Toyota Gazoo Racing WRT – 368 p
2. Hyundai Motorsport – 341 p
3. M-Sport Ford WRT- 324 p
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT – 237 p

Forrás: M-Sport Media

*****

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ