Sikeres hétvége a koronázó városban

Sikeres hétvége a koronázó városban

MEGOSZTÁS

Értékes pontokkal, dobogós helyezésekkel tértek haza a CREDOBUS-LPWMSport autói és versenyzői a 2018-as Országos Rallye Bajnokság negyedik fordulójáról a Taxi4 Székesfehérvár Rallye-ról.

Ismét csapatunk Hyundai i20 r5 versenyautóját választotta a Turán Frigyes – Bagaméri László páros. A bajnokság vezető pozíciójában érkeztek a koronázó városba és az volt a céljuk, megtartsák ezt az eredményt. Jól kezdtek, szinte hibamentes első napot produkáltak, és második pozícióban fordultak a második napra. Több gyorsasági szakaszt megnyertek, de volt defektjük és megfogásuk is, aminek köszönhetően végül a dobogó legalsó fokára állhattak fel, megtartva ezzel a bajnokságban vezető helyüket.

„Volt egy megforgásunk és egy defektünk is, amiket nagyon sajnálok, de elégedett vagyok a harmadik hellyel is, hiszen egy picivel tudtuk növelni az előnyünket a bajnokságban” – összegezte a hétvégét Turán Frigyes.

A csapat Mitsubishis párosa a Tábori Ákos – Kürti Tamás duó a pályabejáráson kétszer átlépte a megengedett sebesség határt, így 1:40 másodperces időbüntetéssel kezdték meg a viadalt. A srácok ennek ellenére nem adták fel, küzdöttek a jó eredményért. Többször nyertek gyorsaságit és végül a kategóriájuk második helyén fejezték be a versenyt, megtartva az esélyt, hogy a bajnokságot nyerjenek.

„A pályabejáráson átléptük a sebesség határt, amiért megbüntettek minket, de nem adtuk fel, végig küzdöttük a versenyt, aminek az eredménye egy ezüstös eredmény lett, így továbbra is jól állunk a bajnokságban” – tette hozzá Tábori Ákos.

A Peugeot Kupás Csomós Miklós – Nagy Attila páros nagyon komolyan közlekedett a hétvégén. Minden szakaszt megnyertek és az ORB nagy abszolút 10. helyén végeztek, ami nagyon komoly eredmény. Ők is időbüntetéssel kezdtek, de gyorsról gyorsra ledolgozták és végül közel három perccel megnyerték a kategóriát.

„Nagyon tempós pályákon versenyeztünk, és sokszor kellett ritmust váltani” – kezdte a beszélgetést Csomós Miklós, majd hozzátette: „Nagyon szépen köszönöm Lovász Pálnak, hogy bizalmat adott nekünk és bizonyíthattuk, hogy igen is tudunk versenyt nyerni. A csapattól ismét egy nagyon jó autót kaptunk, e nélkül nem sikerülhetett volna az eredmény.”

A Riskó Dániel – Adorján Szabolcs a miskolci verseny után kicsit bizalom hiányosan állt rajthoz Székesfehérváron, bár ez teljes mértékben érthető. Ennek ellenére szépen autóztak, fokozatosan tudták növelni a tempójukat és végül pontszerző helyen hozták be a kis 208-ast.

„Nagyon jól éreztük magunkat az autóban, egyre jobb tempóban tudtunk autózni. Örülök, hogy célba értünk, és a következő versenyen szeretnénk visszatérni az egri önmagunkhoz” – zárta a beszélgetést Riskó Dani.

Lovász Pál kihagyta az elmúlt két versenyt, pontosabban az óta nem ült az autóban, amióta a Hyundai i20 R5 megkapta a motor frissítést, ezért úgy döntött, pénteken egy murvás teszt keretein belül Ő is kipróbálja az autót.

Partnereink: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, DE BUS Gmbh, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Skuba, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ