Sergey Sirotkin, pont az i-re – az oroszé a pole!

Sergey Sirotkin, pont az i-re – az oroszé a pole!

MEGOSZTÁS

A mai Sergey Sirotkin napja volt a Red Bull Ringen. Az Art Grand Prix elmúlt fordulókban oly peches versenyzője ezúttal ellenállhatatlan volt, és Gp2-es karrierének második pole pozícióját megszerezve, holnap az első rajtkockát birtokolja majd a főversenyen. 

sir1

A Gp2 kvalifikációja előtti Formula 1 szabadedzésen még igencsak trükkös körülmények fogadták a pilótákat, amíg a pálya egyik oldalán özönvízszerű esőzés volt tapasztalható, addig a túlsó felén napsütés, és szárazság. A fiatalok szerencséjére az időmérő edzésen már lényegében kifogástalan kondíciójú aszfalt állt rendelkezésére a pilótáknak, no nem mintha a “tanoncok” nagyon szívbajosak lennének, épp ellenkezőleg…

Ennek megfelelően a teljes mezőny kirajzott, hogy teljesítse az első etapot, amelynek a végén még a Dams-os Alex Lynn tűnt nyerőnek. Ezután néhány perces csend következett, szinte mindenki új szetteket rakott fel, az utolsó gyors körökön valódi tűzijáték volt várható. Antonio Giovanazzi és Pierre Gasly is becsatlakozott a képletbe, előbbi igencsak agilis, és ambiciózus mostanság.

giovanKözben a már fentebb említett Sergey Sirotkin is pokolian gyors kört autózott, és ezzel a lista tetejére ugrott. Antonio Giovanazzi nem igazán akarta ezt tudomásul venni, a bakui futamok hőse még két gyors kört besuvasztott a programjába, de akárhogy igyekezett, akármennyire csak ezredek (!!!) választották el a pole-tól, ezen a napon nem volt ellenszere az orosz Sirotkinnal szemben.

(Katt a képre!!)

qual

Az időmérő edzés krónikája még, hogy Nicolas Latifi, Sergio Canamasas, és Nabil Jefri is utólagos büntetést kapott, aminek “köszönhetően” a rajtrácson sorban a 20., 17., 14., helyről rajtolhatnak a nevezett pilóták.

Holnap folytatás, délután 15:40-től következik a főverseny, amit az M4 sporttelevízió élőben közvetít! 

 

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ