Sainz nyerte a mai szelektívet, Loeb és Al-Rajhi előtt

Sainz nyerte a mai szelektívet, Loeb és Al-Rajhi előtt

MEGOSZTÁS
207 SAINZ Carlos (spa), CRUZ Lucas (spa), Team Audi Sport, Audi RS Q e-tron E2, Auto, action during the Stage 1 of the Dakar 2023 around Sea Camp, on January 1st, 2023 near Yanbu, Saudi Arabia

Carlos Sainz nyerte a mai szelektívet – ez volt a Matador 42. szakaszgyőzelme – Sebastien Loeb (+23 s) és Yazeed Al Rajhi (+2:01 p) Al-Attiyah a hatodik helyen finiselt 7:17 perces hátrányban  a győztes Sainz mögött 10 másodperc büntetést is kapva. Ekaström 15 perces büntetést kapott és a 13 helyre esett vissza!

 

 

Carlos Sainz: Minden zökkenőmentesen ment, kivéve a speciális rajtjához közeli defektet, ami egyben azt is jelentette, hogy a szakasz hátralévő részében fokozottan óvatos voltam. Innentől kezdve nem volt problémánk, és az autó úgy működött, mint egy varázslat. Meglátjuk, milyen megközelítést alkalmazunk majd holnapot.

Sebastien Loeb: Jól sikerült a szelektív, amelynek az elején nagy sziklák voltak, így éberek maradtunk, hogy elkerüljük a defekteket. Ezen a részen nyugodtan vettem, de aztán fokozatosan felpörgettük a tempót. Alig egy percet veszítettünk a navigáció miatt , de nem volt nagy baj, szóval jó különlegesség volt számunkra. Holnap másodikak leszünk az úton, ami valószínűleg nem jó hely, ha támadni akarsz, de…

Stephane PeterhanselMaradjunk pozitívak, és mondjuk, jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly, amikor az első napon kiestünk a versenyből. Két hibánk volt. Az első az én hibám volt, a második pedig egy motoros pornyoma miatt. elhagytam a két pótkereket…, már nincs helye több hibának.

A kategória végeredménye

Az összetett állása

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ