Safety Car – Safety Car hátán, Leclerc szomorú győzelmével

Safety Car – Safety Car hátán, Leclerc szomorú győzelmével

MEGOSZTÁS

Számos baleset, gyakori vendég safety car, és egy idő előtt leintett verseny – ezt hozták össze az F1 elitakadémia legkiválóbb növendékei Bakuban, az F2-es nagydíj főversenyén. Charles Leclerc ismét győzött, a sikert néhány napja elhunyt édesapja emlékének ajánlotta.

A Ferrari által patronált Leclerc a pole-ból remekül kapta el a rajtot, mögötte Nicholas Latifi és Nyck de Vries viaskodott, míg a Leclerc mellől induló Nobuharu Matsushita visszaesett.

A bonyodalmak sora már közvetlenül a rajt előtt megkezdődött – Cecotto ragadt a rajtrácson, majd amikor végre sikerült elindulnia a mezőny után a boxutcából, a még nem üzem meleg gumikat túlerőltetve két kanyar elteltével a falban kötött ki. Safety car időszak következett, melynek végeztével Leclerc továbbra is jól kontrollálta a versenyt, és magabiztosan őrizte első helyét. Az élboly tagjai idejekorán végrehajtott kiállásokkal taktikáztak. Kisvártatva folytatódott a biztonsági autót vezető Bernard Maylender munkája, Luis Deletraz csapta oda az autóját.

A verseny kései szakaszában kezdett realizálódni a befutó sorrend, ám a leintést már nem kellett megvárni a pilótáknak: négy körrel a céllobogó előtt Sean Gelael a pálya legszűkebb részén zúzta le versenygépét, amely szerencsétlenül fordult keresztbe a pálya legnehezebb pontján. Mivel Gelael nagy mértékben tartotta fel a forgalmat, és a mentés is extra időt vett igénybe, a közeledő Forma-1 időmérő edzés miatt már nem indították újra a futamot. Leclerc így újból győzött, bár gyanítható, hogy öröme korántsem teljes…

Képek: Zak Mauger/FIA Formula 2

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ