Röviden tömören :)

Röviden tömören :)

MEGOSZTÁS

Elérkezett a július és vele együtt folytatódott a horvát-szlovén rally bajnokság is, melynek a festői szèpsègű Zelezniki városka adott otthont. A verseny egyben Mitropa kupa futam is volt, így mezőny amely 85 indulót számlált 6-8 országból verbuválódott össze.

A versenykiírást látva sejtettük,hogy megint egy pörgős rendezvényt raktak össze a szervezők, amelyek egytől egyig kiváló pályákat tartogattak a számunkra. 2 éve már voltunk ezen a futamon akkor a 4.-ik hely lett a miénk, idén feltett szándékunk volt ezen az eredményen javítani. Amúgy is ránk fért már egy probléma mentes futam hiszen sajnos az idei èvben hol a technika, hol a versenyzőpáros 🙂 hibái miatt nem alakult a legfényesebben a szezonunk. A 2 ével ezelőtti versenyről 2 pálya már ismerős volt számunkra, így a pályabejáráson az új szakaszokra fektettük a nagyobb hangsúlyt, amelyre szükség is volt, hiszen 2 pálya is a síközpontok környékén lett kijelölve, így nem egyszer 1000 méter feletti magasságban kanyarogtunk, azonban ezekről a magasságokról le is kellett “ereszkedni” amely igazán embert próbáló feladat elé állított mindenkit. Rengeteg kanyar, nadrágszíj “széles utak, és gyönyörű környezet. Röviden így lehet jellemezni ezeket a pályákat.

Sajnos az autóval a szombati napon volt egy kisebb turbó szenzor problémánk amely viszonylag minimálisan hátráltatott minket, de ahhoz pont elég volt, hogy hátrébb soroljon minket a vártnál. A problémát a szervízcsapat orvosolta, így vasárnap adott volt a feladat : előre kell lépni, és megcélozni az abszolút dobogót.
A verseny 2.-ik napján már tudtuk a saját tempónkat autózni és fokozatosan lépdeltünk előre az összetettben, azonban a 3.-ik helyezett szlovén Marko Grossinak megmaradt 5,5 mp előnye velünk szemben. Folyamatosan közelítettünk hozzá , meg is jegyezte, hogy élvezi a csatát de a verseny vègére maradt még egy kis előnye.

Így megismételtük a 2 évvel ezelőtti eredményünket, azonban idén egy jóval nívósabb mezőnyben sikerült elérni az abszolút 4.-ik helyet amely mellé társult egy horvát bajnoki értékelés 3.-ik helyezés is, így azért kupákkal gazdagodva tértünk haza.

Összességében elégedettek lehetünk, ha van még 1-2 szakasz akkor megvan az abszolút dobogó is, de mint tudjuk az autósportban nincsen ha.

Most szusszanunk egyet és szeptember első hétvégéjén a Kumrovec Rallyval folytatjuk a programunkat, remélem egy hasonló jó vagy még kicsit jobb eredménnyről tudok majd onnan is beszámolni.

Kovács Antal-Istovics Gergő
Rally Café Racing

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ