Rovanperä oktatófilmet láthattunk szombaton – WRC VODAFONE Rally de Portugal

Rovanperä oktatófilmet láthattunk szombaton – WRC VODAFONE Rally de Portugal

MEGOSZTÁS
Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen performing during the World Rally Championship Portugal in Porto, Portugal on 12,May. 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202305121932 // Usage for editorial use only //

A Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala az FIA rali-világbajnokság következő három fordulóját „nagyon-nagyon fontosnak” nevezte Toyota GAZOO Racing WRT számára a sorban harmadik konstrktőri bajnoki címért folytatott harcban. A A GR Yaris Rally1 jelentős fejlesztésen ment keresztül murván a tavalyi szezon óta, a csapat dupla dobogója a WRC Guanajuato Rally Mexikó bizonyította a jyväskyläi alakulat előrehaladását.

A VODAFONE Rally de Portugal futamának első napján Katsuta és Evans is kiestek. Egyedüliként a világbajnoki címvédő Kalle Rovanperä maradt állva a japán alakulatból. Rovanperä gyorsról, gyorsra küzdötte fel magát pénteken az összetett élére, majd a mai napont a délelőtti körben, majd délután is oktatófilnbe illó teljesítményt nyújtva megnégyszerezte előnyét Sordoval szemben. Nézzük a délutáni kör történéseit.

SS12 Vieira do Minho 2 – 26.61 km
A szakaszt Rovanperä nyerte Sordo előtt 2.8 másodperccel, mögöttük Lappi, Neuville és Tänak végeztek. Egy repülő szikla megrongálta Tänak Pumájának a szélvédőjét.

Rovanperä – “Most igyekszünk egy kicsit kevesebb kockázatot vállalni. Helyenként elég durva, ezért próbáltam elkerülni a köveket és megkerülni a vonalakat. Nem volt könnyű, de bírjuk.”

SS13 Amarante 2 – 37.24 km
A szakaszt Dani Sordo nyerte Rovanperä előtt 0.7 másodperccel. A többiek Neuville, Lappi és Tänak sorrendben finiseltek a futam leghosszabb szakaszának második teljesítése alkalmával. Az összetettben Sordo hátránya 54.5 másodperc.
Sordo: “Küzdenem kellett, hogy részt vehessek a küzdelemben. Kicsit féltem, hogy [elkopnak] a gumik, de úgy döntöttünk, meg kell próbálnunk nyomni.”

SS14 Felgueiras 2 – 8.81 km
A szakaszt Rovanperä nyerte Lappi, Neuville, Tänak és Sordo előtt. A 8.81 kilométeres gyorson a legjobb ötöt 4.1 másodperc választotta el. Még az előző gyorson Neuville és Lappi helyet cseréltek. Neuville megtartotta a harmadik helyét, míg Lappi továbbra is a negyedik helyen áll.
Rovanperä – “Minden rendben volt. Igazán kemény szakasz volt. Az elején normálisan vezettem, de a durva szakaszon visszavettünk. Remélhetőleg a gumik rendben vannak, az autó is rendben van, és be tudjuk fejezni a kört.”

SS15 SSS Lousada – 3.36 km

Sordo a leggyorsabb a szakaszon! 1.9 másodperccel gyorsabb, mint Rovanperä, aki szemmel láthatóan “okosan” oldotta meg a délután kihívásait. 57.5 másodperc Rovanperä előnye Sordo előtt a vasárnapi négy szakasz előtt. A WRC2 éllovasa továbbra is Oliver Solberg, akinek az előnye 34.5 másodperc Gus Greensmith előtt.

A futam állása a szakaszt követően:

1. Rovanperä/Halttunen – Toyota GR Yaris Rally1 2:59:48.6
2. Sordo/Carrera – Hyundai i20 N Rally1 +57.5
3. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +1:08.6
4. Lappi/Ferm – Hyundai i20 N Rally1 +1:10.9
5. Tänak/Järveoja – Ford Puma Rally1 +2:21.8
6. Solberg/Edmondson – Škoda Fabia RS Rally2 +8:08.3
7. Greensmith/Andersson – Škoda Fabia RS Rally2 +8:43.7

Szakaszeredmények:
Sordo 2:34.5
Katsuta 2:34.7
Neuville 2:34.8
Lappi 2:34.9
Tänak 2:35.5
Rovanperä 2:36.4

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ