Rovanperä, Evans, Neuville a sorrend szombat este – WRC Svéd Rally

Rovanperä, Evans, Neuville a sorrend szombat este – WRC Svéd Rally

MEGOSZTÁS
2022 FIA World Rally Championship / Round 02 / Rally Sweden 2022 / 24-27 February 2022 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Kalle Rovanpera vezetésével zárult a WRC Svéd Rally második napja. Mögötte Evans, Neuville vannak jelenleg dobogós pozícióban. Az összetett éllovas számára nem idult jól a mai nap, de a nap során folyamatosan gyorsult és meg sem állt az éllovasi pozícióig. Neuville gyenge délelőttöt teljesített, elveszítette vezető pozíóját, majd a negyedik helyre esett vissza tapadás problémái miatt, majd egy helyet javítva harmadikként zárt Lappi előtt. Olver Solbergnek gázpedál problémái voltak, így sajnos jelentős hátrány elszenvedve a hetedik. Az M-Sport Ford pilótái közül a Breen és Forurmaux erőforrás problémákkal küzdöttek. A legjobb fordos Greensmith a hatodik.

Kalle Rovanperä – “Összességében ez egy szép nap volt, és örülnünk kell, hogy ma este ott vagyunk, ahol vagyunk. A kör első szakasza egy kicsit nehéznek tűnt számunkra a riválisainkhoz képest. De a második szakaszon mindkét körben sikerült javítanunk. Örülünk, hogy vezetünk, de a különbség még mindig nagyon kicsi, ezért holnap reggel a rajtnál keményen kell nyomnunk.” 

1. K. Rovanperä J. Halttunen Toyota GR Yaris Rally1 1:45:26.7 ó
2. E. Evans S. Martin Toyota GR Yaris Rally1 +8.3 s
3. T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 N Rally1 +21.7 s
4. E. Lappi J. Ferm Toyota GR Yaris Rally1 +25.9 s
5. T. Katsuta A. Johnston Toyota GR Yaris Rally1 +1:44.8 p
6. G. Greensmith J. Andersson Ford Puma Rally1 +2:48.1 p
7. O. Solberg E. Edmondson Hyundai i20 N Rally1 +5:19.9 p

– Négy szakasz van hátra a 2022-es Rally Sweden versenyéből, amely az Umeå Szervízparktól észak-nyugatra találhatóak.
– Vasárnap, összesen 56,84 km mért szakasz vár a mezőnyre, amely kora reggel 7 órakor kezdődik a 14,19 km-es Vindeln gyorssal.
– A csapatok másodszor a Sarsjöliden (14,23 km) szakaszt teljesítik mielőtt a nyitó Vindeln megismétlődne “egy távoli tankolás ” után.
– A Sarsjöliden gyors második alkalommal történő teljesítése lesz a rali Power Stage-e, amelyen az első öt helyezett bónuszpontokat szerezhet.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ