Ross Brawn irányítja a Formula 1 sportügyeit

Ross Brawn irányítja a Formula 1 sportügyeit

MEGOSZTÁS

Az új tulajdonos, a Liberty Media célja, hogy kiszolgálják a közönséget

Ross Brawn irányítja a Formula 1 sportügyeit

Az F1 új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media immár hivatalosan is befejezte a sportág felvásárlását. Az utolsó felvonást Bernie Ecclestone leváltása jelentette, és a Formula 1 sportügyeinek irányítását Ross Brawn vette át, aki a BBC-nek nyilatkozott az elképzeléseiről. 

B.M. L. (forrás: BBC 5 Live)

– Mit tart a legfontosabb feladatának, mint az F1 új vezetője?

– A kulcsfontosságú és legfontosabb célunk a sportág egyszerűsítése. A mostani helyzet sokszor még számomra is érthetetlen volt, akkor mit érezhetett az a néző, aki szerette volna megérteni azt, vajon mi miért történik egy futamon. Újra ki kell találnunk, hogy ezt a nagyszerű sportágat mi tehetné még jobbá, érthetőbbé.

– Sokan mondják, az F1 reagáló és nem kezdeményező sportággá vált…

– Noha az én területem a sport, mégis azt szeretném a lehető legrövidebb időn belül elérni, hogy a Forma-1 többi szereplőjével, a csapatokkal és az FIA-val közösen kidolgozzuk, milyen irányban mozduljunk el. Sajnos én is azt látom, hogy a sportág reagáló sportág lett, azaz ha felmerül valami gond, akkor megoldást talál rá, de semmi több. Én azt szeretném, ha három-öt évre előre meglenne az, hogy mi legyen, milyen irányt kövessünk.

– Mi kell ahhoz, hogy a nézők ne pártoljanak el a Forma 1-től?

– A nézők szórakozásra vágynak, előzéseket, szoros versenyeket és kiélezett világbajnoki küzdelmet akarnak látni. A dolgunk éppen ezért egyszerű, a csapatokkal és a többi érintettel közösen megtaláljuk a módját, hogy ez valóra is váljon.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ