Rimár Tamás: “Élvezetes pályákon abszolváltuk az első komoly megmérettetést”

Rimár Tamás: “Élvezetes pályákon abszolváltuk az első komoly megmérettetést”

MEGOSZTÁS

 

Rimár Tamással beszélgettünk aki a hétvégén navigátorával az 50.jubileumi Mecsek Rally előfutójaként rótta a kilométereket.

Csicsely Pál és Rimár Tamás
Csicsely Pál és Rimár Tamás


Mesélnél egy kicsit az autóról?

Tavasz óta vártuk ezt a versenyautót, kicsit megkésve de két hónappal ezelőtt megérkezett hozzánk, hogy megtegyem vele az első métereket.Rögtön láttam, hogy még nagyon sok munka van rajta. A futómű beállításoktól a kötelező felszerelésekig, mindezt úgy, hogy közben a motoros csapatban is helyt kellett állnom. A felkészítésben régi új navigátorom Csicsely Pál is részt vett ezúton is köszönet neki így időre elkészültünk vele.

hs2_gy04_0024Miért pont a Mecsek Rallyn szerettétek volna kipróbálni?

Az 50. jubileumi Mecsek Rally pont egy olyan hétvégére esett ahol nem volt motorverseny, úgyhogy elérkezettnek láttuk az időt az első éles bevetésre. Ezért neveztünk előfutónak a Historic EB. mezőnye előtt.

hs2_gy10_0061Az első nap három helyszínből állt. Sajnos a Zobáki és a Fekedi (Trefort Puszta) nézőktől elzárt terület volt, pedig nagyon komoly szűk erdei gyorsasági szakaszok voltak. A harmadik pedig egy úgynevezett Reptéri óriás szlalom volt. A nézők csak ezt látogathatták. Az első nap csak tapogatózás volt számunkra hisz még a beállításokat kerestük.

A második nap is három helyszínen zajlott, ezeket már a nézők is látogathatták. Az orfűi pálya szerintem elég színvonalasra sikerült nekünk kifejezetten tetszett. Főleg a hegyi pálya Remeteréttől Pécsig vezető szakasza, de itt történt velünk a verseny legmelegebb helyzete. A jobb hátsó kerékről egy hosszú bal ívű kanyarban lefordult a gumi és a jobb oldali szalagkorlátnak csapódtunk, de szerencsére simán vissza dobott az útra így defektes kerékkel elgurultunk a célig. A szerviz parkban  egyszerűen felfújtuk a kereket és ezzel a kerékkel fejeztük be a versenyt.

hs2_gy12_0003Hogyan összegeznéd a hétvégét?

Ez a verseny nagyon jó felkészülés volt mint nekünk mint az autó számára, több gyerekbetegséget is sikerült orvosolni, ráadásul nagyon élvezetes pályákon abszolváltuk az első komoly megmérettetést.

hs2_gy10_0068Köszönjük a lehetőséget a 220Volt H-Moto Teamnek és a sok nézőnek a szurkolást.

Fotók: Galadriel Sportfotó

Folytatása következik!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ