René Rast győzelmével vezeti a bajnokságot félidőben – DTM 2017

René Rast győzelmével vezeti a bajnokságot félidőben – DTM 2017

MEGOSZTÁS
Moskow, : Motorsports: DTM race in Moscow on July, 22, 2017, Germany: DTM race in Moscow, Moskau (Photo by Hoch Zwei)

Rast győzelmével  a DTM idei félidős bajnoka

Rockenfeller törött lábközépcsonttal biztosította az Audi 1-2-t

Marco Wittman élvezetes csatában lett harmadik a Robert Wickenssel folytatott csatát követően

A moszkvai első futamot René Rast nyerte. Az Audi pilótája a 3931 méter hosszú  pályán aratott futamgyőzelmének köszönhetően átvette a vezetést a 18 futamos bajnokság félidejében.

A norisringi lábsérülését követően – lábközépcsont törés – második lett Mike Rockenfeller . Így az Audi az első és második pozícióban zárta az orosz fővárosban futott versenyhétvége első futamát.

A DTM regnáló bajnoka – Marco Wittmann – BMW – látványos csatában szerezte meg a harmadik helyet a Mercedes – AMG kanadai pilótája Robert Wickens előtt.

Gyakorlatilag tökéletes versenyem volt – összegezte véleményemét Rast.  A rajt nem volt nem volt optimális, de utána már minden rendben volt. Végig vezettem a futamot és nagy öröm a számomra, hogy visszajöttem  a bajnokságba . Nem aggódott, hogy az egyre közelebb jutó márkatársa Rockenfeller  megelőzheti e.  A futam második részében Mike DRS távolságra volt tőlem, de egyszer sem volt olyan közel hozzám, hogy meg tudjon támadni.

Rockenfeller orvosainak és terepautáinak köszönhetően volt ismét nagyon gyors. Órási köszönettel tartozom nekik! – mondta a második helyezett, aki 0.770 másodperccel végzett Rast mögött. Törött lábközépcsontját egy speciális bandázzsal rögzítették. Rockenfeller csak korlátozottan tudta használni sérült bal lábát , ugyanis vezetési stílusát át kellett alakítani, hogy jobb lábbal tudjon fékezni.

Marco Wittmann a futam során a dobogóért harcolt folyamatosan. A nyitókör nagyon jól sikerült – kommentált a regnáló bajnok. Ezt követően izgalmas párbajokat vívtam, különösen Robert Wickenssel., aki egy ideig meg is előzött. A futam végén végül harmadikként intették le a bajnoki címvédőt. Tavaly ugyan így dobogós pozícióban végzett, illetve futamgyőzelemmel zárt Moszkvában, illetve 2014-ben második helyen végzett az orosz fővárosban.  Nagyon boldog lennék ha holnap meg tudnám ismételni a korábbi teljesítményemet.

Mattias Ekström a nyolcadik helyen zárta a futam 38 körét. A nyitókörben a svéd pilóta test, test elleni csatában Timo Glockkal összeakasztott a bajúszát. Az ütközést követően Ekström elhagyta a pályát és több pozíciót is veszített. Ezért a  manőverért a sportbírók figyelmeztetésben részsítették a Glockot. A futam harmadik körében Ekström lecserélte az Audi abroncsait, azzal a céllal, hogy minél több pontot tudjon szerezni. Végül Ekström a nyolcadik helyen zárt, aminek köszönhetően elveszítette a bajnoki éllovas pozícióját.

A moszkvai első futam végeredménye alaposan összekuszálta a bajnokság állását. Az első három pilóta között mindössze hat pont a különbség a 18 futamos bajnokság félidejében.  René Rast áll az élen 99 ponttal, a második helyen 95 ponttal Lucas Auer (Mercedes – AMG), míg  a bajnoki dobogó legalsó fokán 93 ponttal Mattias Ekström áll.

A gyártók pontversenyében az Audi vezet 378 ponttal, a második helyen álló 309 pontos Mercedes-AMG és a harmadik 276 pontos  BMW előtt.

A második moszkvai futamot közép-európai idő szerint 13.45 órakor futják, míg az azt megelőző időmérő időpontja 10.30 óra.

A bajnoság állása kilenc futamotkövetően

-matezsoltee-

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ