Remek versenyzés szép győzelemmel – Így telt a szombat Szlovákiában!

Remek versenyzés szép győzelemmel – Így telt a szombat Szlovákiában!

MEGOSZTÁS

Nem sikerült a főpróba, remek lett ez előadás. Ez zajlott le a Gender Racing Teamnél Szlovákiában, a magyar gyorsasági autós bajnokság harmadik fordulójának első versenynapján.

A Slovakiaringen szombaton időmérő edzést majd versenyt rendeztek, és a kezdeti problémák után minden jól alakult Rónai Tamás és Stern Roland számára. Rónai Tomi autóján kvalifikáció előtt motorcserét eszközöltek, de ez sem tudta fejben kizökkenteni a tehetséges versenyzőt. A nagy létszámú mezőnyben a hetedik helyre hozta be Renaultját, csupán a lényegesen erősebb gépek végeztek a GRT pilótája előtt.

Stern Roland az edzések során sokat szenvedett a testhezálló balansz megtalálásával, de aztán az időmérőre helyre kerültek a dolgok. Roland egy jól összerakott körrel megszerezte a kategóriája első helyét és bizakodóan várta a délutáni futamot.

Azt a versenyt, amely a rajt előtt leszakadó ég fenyegetésével kacifántos helyzetet teremtett. Rónai Tomi elmondása szerint tartott a nedves pályától, és szíve szerint esőgumin kezdte volna meg a versenyét:

A futam elején vizes volt a pálya, ennek ellenére ahogy a többiek, mi is bevállaltuk a slickeket. Mint később kiderült, ez volt a jó választás, hiszen gyors ütemben száradt az aszfalt. A verseny alatt jókat küzdöttem az erősebb autókkal, és ha nem tartanak fel néhány helyen, jóval előrébb is végezhettem volna. Így összetettben a hatodik lettem, a hazai értékelésben pedig a második. A Slovakiaring a motorerőről szól, így ennek megfelelően nehéz volt tartani a lépést a Dallarákkal. Ám a tempónk jó volt, így remélem holnap sikerül kihasználni a lehetőségeinket!”

Stern Roland szenvedett a hétvége első felében, azonban a versenyen már nagyon elemében volt. Kitartása remek győzelmet ért!

Rövid idő alatt megjártuk a poklot és a mennyországot is. Pont a legjobbkor, a kvalifikáció során sikerült ráérezni a megfelelő egyensúlyra, és hála az égnek ennek meg is lett az eredménye. A sikeres időmérő után a versenyen a kategória első helyéről rajtolhattunk, ami számunkra tisztán és a lehető legjobban zajlott le. Megelőztem két autót, majd kis túlzással már csak a saját tempómra kellett ügyelnem. Természetesen figyeltem a tükröt, ahol kellett megnyomtam, ahol pedig tudtam spóroltam. Örömteli, hogy megvolt a tempónk és folyamatosan konstans időkre voltam képes. Munkás, ugyanakkor remek napon vagyunk túl, nagyon örülök a győzelemnek. Várom már a vasárnapot, előreláthatólag esni fog, így érzésem szerint jó kis csatákra van kilátás. Remélem hasonlóan sikeresek leszünk! Köszönöm szépen a csapatnak az erőfeszítéseket!”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ