Red Bull Ring – Charles Leclerc nyerte az időmérőt, de…!

Red Bull Ring – Charles Leclerc nyerte az időmérőt, de…!

MEGOSZTÁS

Az F2 mezőnye ezen a hétvégén festői környezetben, a Red Bull Ringen feszül egymásnak. A Forma-1 legerősebb utánpótlásbázisát alkotó bajnokságban egyelőre domináns a címvédő Prema Theodora Racing fölénye, de azért akadnak üdítő pillanatok is.

Mindig öröm, ha a kicsik villantanak nagyot, amikor egy esélytelennek kikiáltott pilóta, vagy kisebb csapat ér el remek eredményt. Ilyen például Nicolas Latifi előző fordulóban bemutatott remek bakui versenyzése, vagy éppen az osztrák nagydíjon Segrio Sette Camara mai időmérős produkciója.

A szabadedzésen még minden a “megszokott mederben” zajlott, és a legnagyobbak uralták az első néhány pozíciót.

Szabadedzés eredménye:

Aztán a “semmiből” előkerült a már említett Sette Camara, és a holland MP Motorsport fiatalja rögtön beékelődött a két Premás élmenő, Charles Leclerc és Antonio Fuoco közé. A kvalifikáció vége előtt a friss super soft szetteken próbálkozók sem tudtak már felborítani lényegesen az addig beállt sorrendet, és Camara is tovább tudott javítani addigi idején.

Az idei időmérők egyik legnagyobb meglepetése a mai eredmény, de a hollandok munkáját látva és ismerve abszolút megérdemelt a siker.

Érdekes adalék, hogy a Tridenthez visszatérő Raffaele Marciello – az előző bajnokság harmadik helyezettje – csupán a 17. helyre hozta be Dallaráját. Az időmérő edzést – micsoda meglepetés – Charles Leclerc nyerte, a monacói idáig biztos kézzel menetel Ausztriában is.

Holnap 15:35-től izgalmas főverseny ígérkezik Spielberben!

Képek: Zak Mauger/FIA Formula 2

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ