Reális eredmény született – Turán Mototsport

Reális eredmény született – Turán Mototsport

MEGOSZTÁS

Sajtóközlemény

34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny

Reális eredmény született

Vasárnap a szombatival megegyező időrendben, összesen 4 felfutásra volt lehetősége a 34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny indulóinak, köztük Turán Frigyesnek is, Parádsasváron. Mivel a hőmérséklet egész nap valamivel magasabb volt, mint szombaton – no meg a versenyzőkben is ott volt az korábbi négy felfutás –, jobb időeredmények születtek már az első hegyre menetel során is.

„Nagyon jól működtek a gumiabroncsok, már az első felfutásnál is éreztem, hogy nagyon jó a tapadás. Jobb időt mentem én is, mint tegnap, de a többiek még többet javultak, de ez még így is jó volt a 3. helyre. A lengyel ellenfelek is kijavították a technikai hibáikat, így már valós teljesítményükre voltak képesek. Mivel több, a rally-szabályok szerint épített R5-ös Ford Fiestánál jóval erősebb autó is volt a mezőnyben, így tudtam, ha nem lesz problémájuk, akkor nem, vagy csak nehezen tudom megismételni a szombati 3. helyemet.” – kezdte a vasárnap értékelését Frici.

Az időjárás előrejelzés egész napra napos, csak időnként felhős időt jósolt, és ez többnyire így is volt.

„Szerencsére az időjárás idén kegyeibe fogadta a versenyt, csak néhány csepp eső esett, ez nem befolyásolt senkit és semmit. Az első versenyfutamban a 4., a másodikban az 5. legjobb időt értem el a zárt autók között, ami így is jobb eredmény, mint amit az „erőviszonyok” előre jeleztek. Gratulálok Bódis Kálmánnak, aki megnyerte a vasárnapi értékelést!” – folytatta a versenyző.

„Nagyon örülök, hogy végre száraz pályán is kipróbálhattam, sőt versenyezhettem is a HE-DO Kft. által tavaly kiváló minőségben felújított úton, ami egyben a Mátrai Hegyiverseny pályája is. Én ugyan egy rally-autóval indultam, de úgy érzem, a maximálisan kiaknáztam a benne rejlő lehetőségeket, és a szombati 3. hely után a vasárnapi 5-nek is nagyon örülök. El tudom képzelni viszont, hogy jövőre egy „hegyre” optimalizált, netán épített autóval a nem csak a verseny megnyeréséért, hanem a pályacsúcsom megdöntéséért is harcba szállok!” – zárta gondolatait Frici.

A verseny hivatalos végeredménye:  http://www.chronomoto.hu/livetiming/hillclimb/?run=5&cat=abs

Forrás: Just Creative

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ