A Rallylegend idén is robbani fog

A Rallylegend idén is robbani fog

MEGOSZTÁS

Fergeteges nevezési lista ismét a Rally Legenden, Miki Biasion a Legend Star-ok között. Sandro Munari, Markku Alen, Timo Salonen, Maurizio Verini, Mauro Pregliasco az “ALITALIA Paradén”.
Majd a “PEDRO” Toto Riolo és Graziano Rossi. 15 helybéli nevező is erősíti a sok ásszal felvértezett mezőnyt.

Ugyan még csak az ideiglenes nevezési lista van meg, de ismét „robbanásveszélyes” a Rally Legend nevezési listája. Amíg a végleges lista meg nem lesz, minden rajongó nagyon készül, hogy megszállja a San marinói köztársaságot október 6 és 9 között. 160 nevező páros, kiemelkedő csapatok, és történelmileg jelentős versenyautók. Sok rally ász tölti ki a már valóban fantasztikus listát, Kankkunen, Grönholm, Panizzi, Schwarz, Trelles, Navarra, Longhi, “Lucky” Battistolli és Hayden Paddon, a modern kor „csillag”, akivel tavaly még együtt nézegettük a Lancia S4-eket, szinte senki fel sem ismerte. A kétszeres világbajnok Miki Biasion, ezúttal egy Eberhard & Co színekbe “öltözött” Lancia 037-el fog szórakoztatni Legend Stars kategóriában, Gigi Pirollo-val az oldalán.

Anno az  Alitalia a repülésből jött szponzorként sok legendás párost és autót támogatott, most a 40 éves születésnapját ünneplő Fiat 131 az apropó a megjelenésüknek. Sandro Munari, Markku Alen és Timo Salonen, három igazi legenda aki forgatta az”egy-három-egy” kormánykerekét, a másik két helyi bajnok, Maurizio Verini és Mauro Pregliasco mellett. Ezen túlmenően, a “Alitalia ünnepségek” résztvevője lesz Cesare Fiorio, Daniele Audetto és Tony Carello is.

Graziano Rossi (igen Vale papája!) az M3-al nem hagyja ezt a „kiadást” sem. Ugyanígy itt lesz a friss Historic Európa-bajnok  a “Pedro” ezúttal  egy Lancia Delta 16V-vel. A kétszeres győztes szicíliai ász Totò Riolo, egy Audi Quattro-val tér vissza. Komoly induló Chantal Galli is, a korábbi olasz rally bajnok, Donatella Statuto és a Lancia Deltájuk. Első bálozó a nők közöt  a Shirley O’Hara Falcone, Lisa Abraham (Lancia Delta Integrale) hármas, akik a nemrég alakult Antiguai Motorsport Szövetséget képviselik. További két versenyző is innen érkezett: Carlo Falcone (Ford Focus WRC) és Gianmaria Traversone (Lancia Delta S4).
További kiemelkedő nevek Manfred Pommer (Audi Quattro) aki 1995-ben második volt az Autocross EB-n, Mauro Miele (BMW M3) aki emlékezetem szerint tavaly leosztotta a komplett mezőnyt, Robert Whitehouse (Lancia 037) a nagysikerű filmproducer. Személyes kedvencem az olaszok VargaC Kőváryja (bocs Gigi) Luca Pedersoli img_6810(Citroen C4 WRC), de itt lesz az olasz „gentleman driver” Paolo Baggio (Lancia 037) is.
Marco Bianchini (Lancia 037), Giuliano Calzolari és az ötletgazda Paolo Valli Lancia Delta S4-el, aki összetartja a helyi erőket,  és a három  Colombini akiknek szenvedélye a rally: Denis, Marcello és Luca.

Tehát 160 legénység lép a San marinói asztfalra, mintegy hatvan külföldi jön a 18 különböző országból.
És hát a mezőny felvonultatja mindenki álomautóját: 19 Lancia  19 Delta Integrale minden változatban, hatféle 037 és öt S4, két Stratos és egy Fulvia. Ott lesz nyolc Volkswagen Golf, amelyek a 40. évfordulót ünneplik. Öt Audi Quattro, nyolc Ford Escort, kilenc látványos Bmw M3 és a Fiat 131 Abarth, és öt Porsche különböző modell. A rally királyai és királynői – egyben csak a san marinói Rally Legenden!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ