Ragyogó szezon kezdet – 9. Rally Vipavska Dolina 2019

Ragyogó szezon kezdet – 9. Rally Vipavska Dolina 2019

MEGOSZTÁS

Ragyogó szezon kezdet

9. Rally Vipavska Dolina 2019

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna kitűnő eredménnyel zárta idei első versenyét Szlovéniában a 9. Rally Vipavska Dolina nevű futamon. A Skoda Fabia R5-el a helyi bajnoki abszolút 3. pozíciója mellett két sorozatban is – az Austrian Rally Challenge, továbbá az Alpok-Adria Rallye kupában – egyaránt 1. helyezést értek el.  

 

A Puskádi – Gódor páros a Skoda Fabia R5-el egy rendkívül erős, közel egy tucat R5-ös autót felvonultató mezőnyben találta magát Szlovéniában. Szükség is volt egy hosszabb tesztre a verseny előtt, amely most végre tényleg úgy sikerült, ahogy kell. Több mint 50 km-t sikerült autózni a futam helyszínén, olyan terepen, ami a kiválóan szimulálta a várható körülményeket.

A gyorsasági szakaszok mind vonalvezetésük, mind hangulatuk alapján leginkább a Monte Carlo Rallye legendás pályáit idézik. Ezúttal az időjárás is hasonlóan „viselkedett”, igaz itt nem a havas/vizes részek, hanem a vizes/száraz burkolatok váltakoztak. Ez annyit jelentett, hogy minden gyorson változó körülmények nehezítették az autózást, ami folyamatos fokozott koncentrációt, gyors alkalmazkodást követelt meg a résztvevőktől.

Ebben a tekintetben Janiék jelesre vizsgáztak és bár a helyi párosokkal szemben nem volt esélyük a győzelemre, ám a nemzetközi mezőnyben illetve értékelésben a leggyorsabbak voltak. Azért a szlovén bajnokságban megszerzett harmadik helyezés sem lebecsülendő és a jövőre nézve igen bíztató így első menetre.

Az ERTH háza táján örvendetes hír, hogy mindkét R5-ös Fabia-t sikerült vadonat új példányokra cserélni. Ezek ugyan még a 2018-as specifikációjú autók, de a bérlők kiszolgálása és a Puskádi – Gódor páros versenyzése szempontjából is egyaránt fontos, hogy a lehető legmegbízhatóbb, újszerű technikák álljanak rendelkezésre.

A 2019-es verzió amellett, hogy már az utcai Fabia „facelift-es” változata lesz, megszámlálhatatlan újdonságot tartalmaz, ami minden bizonnyal tovább javítja a már eddig is tökéletes versenyképességet és megbízhatóságot. A teljesen megújult modell várhatóan az év második felében, azaz pár hónap múlva már megtapogatható lesz az ERTH bázisán.

Janiék egy rövid pihenőt követően alig két hét múlva ismét versenyautóba ülnek, ezúttal Ausztriában, ahol a már korábban említett mindkét verseny sorozat részét képező osztrák futamon állnak rajthoz.

Csökő Zoltán

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ