Pilóta navigál pilótának a Mikulás Ralin vs. A jobbegyből fogok sasolni

Pilóta navigál pilótának a Mikulás Ralin vs. A jobbegyből fogok sasolni

MEGOSZTÁS

Pilóta navigál pilótának a Mikulás Ralin

Ha egy versenyző azt mondja jó lenne még valahol menni, akkor az azt jelenti, hogy ott fog állni a következő rajtvonalnál. Élő példa erre Hibján Joci, aki egy verseny erejéig Jánosa Ákost kérte fel a navigálásra a Mikulás Ralin.

 Egy félmondatból már sejteni lehetett, hogy indulni fogsz a Mikulás Ralin.

– Akkor még igazából nem volt ez eldöntve, de úgy alakult, hogy lehetőségünk van menni, nem tiltakozunk, akkor ott leszünk, kipróbálhatom végre a murvát. A nyíregyházi futamon elég extrém körülmények között autóztunk, és nagyon tetszett, ahogy viselkedett sáron és vizes, csúszós útviszonyok mellett a Peugeot.

Oké, de a jobb oldalon is egy pilóta lesz?

– Igen, Ákos fogja az itinert diktálni az anyósülésről nekem, ami valóban furcsa helyzet, de előfordul ilyen is néhanapján. Ákos ment már murván a kocsival, van tapasztalata is, ezért úgy gondoltam kitől, ha nem tőle kaphatnék pár jó tanácsot, hiszen ahogy mondtam, még mindig van jócskán a 208-ba, amit én nem autóztam ki eddig. Valamint a Rábaringen ültem is mellette, szerintem jól elleszünk.

Miért pont murva?

– Azért, mert tesztelni szeretném, hiszen én még most fogok itt debütálni, mivel a Peugeot Kupában nincsenek sajnos ilyen versenyek, viszont a kíváncsiság nagy úr. Nem emlékszem pontosan mikor mentem utoljára a Mikulás Ralin, de talán még Ladával. Persze veszprémi futamon jártam, de akkor mások az időjárási adottságok. Lehet pont ezért várom annyira, kicsit idegen lesz minden, mégis jó kihívásnak tűnik, főleg ahogy az időjárás előrejelzés mutatja. A hidegre felkészültünk, hiszen tél van, de a jégtől kicsit tartok.

Számítani fog az eredmény?

– Dehogyis. Senki nem számítson tőlünk vérre menő csatákra. Abszolút a saját magunk és a nézők szórakoztatása a cél, természetesen a tapasztalatgyűjtés mellett. Számunkra most már tényleg ez az idei utolsó futam, semmit nem hajszolunk, kicsit kocsikázunk, ismerkedek a murvával, lezárjuk ezt a szezont. Ha szerencsénk lesz, akkor nagyon jó szájízzel fogunk távozni újdonsült navigátorommal, Ákossal.

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Tuning Show Kft.; Hungaro Hause Kft.; Kiss László E.V.; Prestito Kft.;

A jobbegyből fogok sasolni

Jánosa Ákos már majdnem lezárta magában az idei versenyszezont, de Hibján Jocinak mégsem mondhatott nemet egy navigátori felkérésre a Mikulás Ralira.

Mi ez az új navigátori szerep nálad?

– Joci szeretné jobban belakni a Peugeot 208 R2-t, és kipróbálni más beállításokat. Én pedig már mentem murván, ő még nem, ezért megkért üljek be mellé és segítsem saját tapasztalataimmal. Annak ellenére, hogy a nyíregyházi futam után azt mondtam elég volt egy időre a versenyzésből, természetesen szívesen állok Joci rendelkezésére, akkor is, ha a jelenlegi szitu most még kicsit mókás, lehet annál jobb lesz mégis minden.

Oké, de mégsem egy hagyományos felállás ez számotokra.

– A murva nekem tutira tetszeni fog, még így is, hogy az anyósülésről kell sasolnom – nevet Ákos. Meglátjuk mennyire lesz saras, fagyos, csúszós az út. Én azon leszek, hogy Joci elhiggye, amit diktálok neki, lehet az elején kicsit óvatoskodni fogunk mindketten, mert nem egy vidám év áll egyikőnk mögött sem. De reméljük jó párost fogunk alkotni, és mindenképpen szeretnénk – szerintem mondhatom mindkettőnk nevében – igazán jólérezni magunkat, elvárások nélkül.

Ki ismeri jobban a pályákat?

– Én talán az elmúlt időben többet jártam a Mikulás Ralin, mint Joci, mert mentem Subaruval és Mitsubishivel is már, de ez semmit nem jelent, hiszen a kormány nem az én kezemben lesz. Mondjuk, ha írunk egy jó itinert, akkor így is… úgy is élvezetes lesz. Egyetlen kérdés merül fel, melyik irányból lesznek a gyorsok. Ez szombaton kiderül pályabejáráson, mert ettől függetlenül rakhatnak bele apróbb csavarokat, ami új lehet mindenki számára. Meglátjuk hogyan tudunk együtt teljesíteni.

Kíváncsian várjuk majd milyen élményekkel tértek haza.

–  Mi is szerintem, mert mindenképpen érdekes ez a szituáció, mégis két pilóta ül egy autóban. Igaz én régebben azért navigáltam, azt nem tudom Joci ült már a jobbegyben vagy sem, de valahogy csak megoldjuk ketten a feladatokat. Nem újdonság ez amúgy a ralis berkekben, hogy pilóta navigál pilótának, de elsőre mindig szokatlan. Remélem segítségére lehetek Jocinak, nem hátráltatom majd, mégiscsak az a célja, hogy fejlődjön – viccelődik Ákos.

 Reklámpartnereink:

D Safety Engineering & Consulting Kft. – Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás; Aluschlosser Kft. – Alumínium nyílászáró szerkezetek gyártása; Artiger Kft. – Töltőállomás üzemeltetés; Bánka Transport – Közúti árufuvarozás; Kamiker Kft. Nyomda; ConTruck Kft. – Tengeri konténerszállítás; Asonáj 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Tétény-Ker Kft. – Épületgépészet, Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; CSMBT. Kft. – Fémmegmunkálás; Luxor-Szinter Kft. – Porfestés-Szemcseszórás; Triskelion Group Kft – Autóalkatrész Kereskedelem; Duna Logistic Kft. – Szállítás, Raktározás; ECS Hungary Kft. – Építőipari kivitelezés; Várkörnyéke Kft. – Építőipari kivitelezés; HK Trans Kft. – Ömlesztett áruszállítás; HSC Motor Kft. – Mezőgazdasági Gépek; Berti-Klaus Kft. – Közúti áruszállítás; Szatmári Kft. – Épületgépészet; Consult Team Kft.; Ferro Press Kft. – Fémipari szolgáltatás; Signal Print Kft. – Nyomdaipar; GPR & PARTNERS Kft. – Tanácsadás; Decran Hungary Kft. – Húsfeldolgozás; Ecover Global Trade Kft. – Húsfeldolgozás; Ali-Transport Kft. – Áruszállítás; Pedro 2006 Kft. – Áruszállítás; MaRo CAD Kft. – Egyedi kiállítási standok kivitelezője; Sikoplast Recycling Kft. – Speciális gép gyártása; Belcor Trade Service Kft. – Élelmiszer gyártás; Simon Zoltán e.v.;

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: MGR Images

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ