Picit sietni…de nagyon élvezni a versenyt

Picit sietni…de nagyon élvezni a versenyt

MEGOSZTÁS

Úgy látszik Jánosa Ákosnak egy ideje a murvák lettek bevésve a naptárba, hiszen legutóbb a Mikuláson mentek Szollár Csabival. Most újra együtt rajtol a páros a veszprémi pályákon.

Melyik futamon jártál legutóbb?
– Fél éve ültem utoljára versenyautóban a Mikuláson, és most is ugyanabban a felállásban indulok egy Peugeottal és Szollár Csabival, vagyis Hibján Joci barátom navigátorával. Nem voltak nagy terveim az autósporttal kapcsolatosan idénre, de ha már ismét adódott egy lehetőség, akkor miért ne?!

Ákos…csak nem hiányzik a versenyzés?
– Őszintén megmondom, hogy valóban átrendeződtek az életemben a fontossági sorrendek, kicsit tudatosan hátrébb soroltam a ralit. Másabb feladatokat kaptam az élettől, mint sokan az elmúlt évben, és próbálok rugalmasan alkalmazkodni a kialakult helyzethez. Nyilván tudtam, hogy százszázalékosan nem fogok elszakadni ettől a sporttól, csak mindennek megvan a maga ideje. A veszprémi futam bekerült a naptárunkba…úgyhogy kíváncsian várom mit tartogat ennyi idő után számomra a rali.

Csak a murva?
– Igen, bírom őket. Most, hogy kezd tisztulni a kép, és érzem újra belakhatok egy verdát, izgatottan várom a veszprémi futamot. Igazából mindegyik gyorsot bírom, Hegyesden pedig 2017-2018 környékén mentem Attilával, és nagyon-nagyon szerettem. Úgyhogy én kedvelem ezeket a pályákat. Tudjuk, hogy ott lesznek az újabb fejlesztésű technikák…de megpróbálunk felzárkózni, és méltó helyen végezni. Továbbra is eredménycentrikus maradtam, de szem előtt kell tartani azt a hat hónap pihit, míg egyáltalán nem nyomtam a gázpedált.

Előtte egy teszt?
– Igen, a csütörtöki hivatalos teszten ott leszünk, és megnézzük a beállításokat, mert kicsit több tapadást szeretnék, mint a legutóbbi versenyen, ahol persze azért másabbak voltak az időjárási viszonyok. Remélhetőleg tudok pár kilométert menni az éles bevetés előtt, hogy kicsit újra összeszokjunk. Örülnénk egy jó helyezésnek, úgyhogy megpróbálunk picit sietni, és a lehető legnagyobb mértékben élvezni a küzdelmet, ha már lehetőségünk van versenyezni.

Partnereink:

VARGA-IC BT.; CSABABUSZ TOURS KFT.; GERDA-TRANS KFT.; SMALL-EAST BT.; SZIMITA TRADE KFT.; FEHÉRTÓ-TRANS SNACK KFT.; NYÍRSÉGTEFU 2009 KFT.; K+K SPEDIT KFT.; VÁR-TEAM KFT.; LAKI-SZIG KFT.; INTRUDAIR KFT.; CHARON-TRADE KFT.; SECURITY BÁRÁNY KFT.; SZAKÁCS ÉS TÁRSAI KFT., ASONÁJ 2003 KFT.; CSMBT KFT.; HSC MOTOR; BERTI KLAUSZ

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: MGR Images

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ