Petter Solberg és Andreas Mikkelsen Szardínián debütál az új Pirelli WRC abroncsaival

Petter Solberg és Andreas Mikkelsen Szardínián debütál az új Pirelli WRC abroncsaival

MEGOSZTÁS

2003 világbajnoka Petter Solberg visszatér a WRC következő futamán a Rally Italia Sardegnan, amikor is a Pirelli bemutatja az új abroncsokat, amelyet a FIA WRC 2021-es szezonjában használnak majd.

A norvég világbajnok egy Pirelli festésű Citroen C3 World Rally Car volánja mögött fog száguldani a futam zárószakaszán – Wolf Power Stage  SS16 Sassari – Argentiera 2 [Power Stage] – 6,89 km. Az autó a Pirelli legújabb generációjú Scorpion KX abroncsaival lesz felszerelve. Solberg mellett Andreas Mikkelsen a Pirelli fejlesztőpilótája elsőként hajt végig a murvás gyorson, és a futam kezdete előtt is bemutatja az új gumikat.

Mikkelsen három nappal korábban debütál a Scorpion KX abroncsokon, a csütörtöki 3.79 kilométeres shakedown szakaszon. A shakedown alatt Mikkelsen előzetesen kiválasztott újságírókat fog megautóztatni a navigátori ülésben, hogy bemutassa a gumiabroncs képességeit a durva murvás feltételeken.

A Pirelli  menedzsere Teremcio Testoni a következőket nyilatkozta: Nyilvánvaló, hogy  ez nem egy igazán éles bemutatkozás. Megszeretnénk ragadni a lehetőséget, hogy hazai futamunkon megmutassuk az új Pirelli Scorpion KX abroncsokat a médiának és a rajongóknak.

Nagyon jó látni, hogy Petter visszatér velünk a Wolf Power Stage-en, de legalább ugyanannyira szórakoztató lesz Andreas számára is a volán mögött!

A Pirelli lesz a FIA WRC kizárólagos gumiszállítója a World Rally Car kategóriában 2021 januárjától 2024. végéig.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ