Petter Solberg elköszön, Oliver Solberg beköszön! – Wales Rally GB

Petter Solberg elköszön, Oliver Solberg beköszön! – Wales Rally GB

MEGOSZTÁS

Minden bizonnyal a Solberg család számára emlékezetes marad az idei Wales Rally GB, miután Petter Solberg ezen a futamon fejezi be világbajnoki szereplését, míg fia Oliver Solberg első VB futamán fog rajthoz állni. Mindketten egy-egy Volkswagen Polo GTI R5 volánja mögött. 

Petter Solberg (N)/Veronica Engan (N), Rally Spain, Volkswagen Polo GTI R5, 25–28 October 2018

Petter Solberg: A walesi rally mindig is egy különleges futam volt a számomra, nagyszerű helyszíne lesz pályafutásom lezárásának – kezdte mondandóját Petter Solberg. Nagyon sok emlékem van erről a futamról. Wales karrierem egyik kiemelkedő pontja. Itt nyerte m első alkalommal futamot, majd rá egy évvel itt ünnepelhettem a világbajnoki címem. Ezen túl a navigátorom Phil [Mills] szülőföldje ez. Együtt fogok versenyezni a fiammal, ami hihetetlen pillanat lesz a Solberg család számára. Egy fejezet bezárul, míg egy másik kezdődik. A Wales Rally része a búcsútúrámnak [Farewell Tour]. Nagyon fontos a számomra, hogy ne csak egy sajtóközleményben beszéljek a pályafutásomról és az elért sikereimről. Mindig is egy dolgot akartam csinálni, amiről életem is szól, szenvedélyesen versenyezni.

A karrierem során mindig is közel álltak hozzám a szurkolók, azt szeretném, hogy láthassanak és a teljesítményemmel szeretné mosolyt varázsolni az arcukra. A Goodwood Fesztivállal kezdtem, ami  egy fantasztikus esemény volt és biztos vagyok benne, hogy  a Wales Rally is ugyanilyen lesz.

Fotó: Petter Solberg Media Office

Oliver SolbergFantasztikus. Egyszerűen hihetetlen. Rengeteg élményem van a Papa vezetéséről és győzelmeiről ezen a futamon. Az év elején volt egy rövid tesztem a Sweet Lamb szakaszon, őszintén szólva, libabőrösek lettek a karjaim, amikor első alkalommal vezettem ott. Arra is emlékszem hányszor néztem ezt a gyorsot a TV-ben, majd a WRC játékban. 

Az egész idei a szezonban mindig arról beszéltem, hogy csak élvezni szeretném a vezetést és a lehető legtöbb tapasztalatot szerezni. Nem akarok feltünősködni, célba karok érni, minél több tapasztalatot szerezve a szezon egyik legtechnikásabb futamán. 

matezsoltee

 

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ