Pedrosa megy, Lorenzo jön – HRC – MotoGP

Pedrosa megy, Lorenzo jön – HRC – MotoGP

MEGOSZTÁS

Mozgalmas napokat élt meg a Repsol Honda csapata a gyengén sikerült mugelloi versenyhétvégét követően. A csapat kedden jelentette be Dani Pedrosa távozást, majd szerdán Jorge Lorenzo érkezését. Nézzük a részleteket!

A MotoGP mindhárom osztályában eltöltött 18 éves kapcsolatnak tesznek pontot az érintett felek, közös megegyezéssel a 2018-as szezon befejeztével.

Bár a felek év végén elválnak, a HRC és Dani Pedrosa kapcsolata gyümölcsöző volt. A spanyol pilóta 2016-ban csatlakozott a Repsol Honda csapatához és ez idő alatt 31 futamgyőzelmet ért el és háromszor a MotoGP bajnoki pontversenyének második helyét szerezte meg. A közös évek alatt nagyon hasznos információkat és visszajelzéseket nyújtott a Hondának a motorfejlesztések során, ugyanakkor a HRC teljes gyári támogatását biztositotta pilótájának.

Yoshishige Nomura – HRC elnöke:
A mai egy szomorú nap a számomra. A HRC nevében szeretnék köszönetet mondani Daninak, a mindig kemény és sikeres közel kétévtizedes munkájáért. Sikereket és szerencsét kívánok neki! Kösz Dani!

Dani Pedrosa – #26:
Szeretnék köszönetet mondai a HRC-nek az elmúlt évek közös sikereiért. Nem csak versenyzőként, hanem férfiként is itt nőttem fel. A szívemben és az emlékezetemben kiemelt helye lesz mindig a HRC-nek. Az életben mindannyiunknak új kihívásokra van szüksége és most úgy érzem ideje van a változtatásnak. Mindent köszönök a HRC-nek!

 

Az ötszörös világbajnok spanyol Jorge Lorenzo kétéves szerződést írt alá a Repsol Honda csapatával. A HRC csapat 2019-ben és 2020-ban, két világbajnokkal Jorge Lorenzo-val és Marc Marquez-zel veszi fel a küzdelmet ellenfeleivel a MotoGP-ben.

Lorenzo első győzelmét az elmúlt hétvégén aratta Mugelloban a Ducati színeiben. A mallorcai pilóta a MotoGP korszak hatodik olyan pilótája, aki több mint egy márka motorjával szerzett futamgyőzelmet. Első ducatis sikerét 44 yamahás előzte meg.

Marquez és Lorenzo párosa hihetetlen statisztikát mutatnak: 11 bajnoki cím, 130 futamgyőzelem, 255 dobogós helyezés, amelyeket nem egyszer egymás ellen vívtak.

Forrás: HRC Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ