Paul Di Resta meglepetés győzelme – DTM Budapest – Hungaroring

Paul Di Resta meglepetés győzelme – DTM Budapest – Hungaroring

MEGOSZTÁS
Motorsports: DTM race Budapest, Saison 2017 – 3. Event Hungaroring, HU, # 3 Paul di Resta (GBR, HWA AG, Mercedes-AMG C63 DTM)

Az időmérő edzést követően, az Audik dominanciája látva senki nem számolt Paul Di Resta (Mercedes-AMG) győzelmével, illetve Timo Glock és Bruno Spengler (mindkét BMW) dobogós pozícióikkal a mai hungaroringi futamon.

Mindhárman a korai gumi cseréjüknek és a biztonsági autós fázisnak köszönhetően kerültek az élre. Mögöttük Mike Rockenfeller volt a legjobb pozíciójú Audis versenyző. Ledolgozta, több, mint 20 másodperces hátrányát,de  képtelen volt megtalálni  Spengler megelőzésének nyitját, így a negyedik pozícióban intette le a kockás zászló.

Nagyon jól sikerült a gumiválasztásom, így sok kört sikerült autóznom a futam alatt – nyilatkozta Di Resta a a verseny után.  Nagyon agresszív stratégiát kellett választanunk, mert az Audi nagyon gyors volt. Timo Glockot sikerült kontroll alatt tartanom, nem tudott igazán megközelíteni.

Ez a futamgyőzelem Di Resta pályafutásának hetedik sikere volt a DTM-ben, a Mercedes – AMG skót pilótája legutóbb 2016-ban a hockenheimi szezonnyitón győzedelmeskedett. Di Resta a hétfőn megszületett kislányának Perlának és feleségének Laurának ajánlottagyőzelmét.

Motorsports: DTM race Budapest, Saison 2017 – 3. Event Hungaroring, HU, # 53 Jamie Green (GBR, Audi Sport Team Rosberg, Audi RS5 DTM), # 33 Rene Rast (GER, Audi Sport Team Rosberg, Audi RS5 DTM), # 5 Mattias Ekström (SWE, Audi Sport Team Abt, Audi RS5 DTM)

Timo Glock a második helyen végzett: Egyáltalán nem számítottunk erre. Szerencsékre a biztonsági autós fázis előtti kerékcserénk sokat hozott a konyhára. Ha mindez nem így történik meg ma sem nyertünk volna semmit, nem hogy 18 pontot. Kezdetben gyorsabb voltam, mint Paul, de szándékosan óvtam inkább az abroncsaimat.

A Hungaroring úgy néz ki, hogy kedvez Glocknak, 2008-ban pályafutása első dobogós helyezését is itt érte el.

Bruno Spengler számára a siker kulcsa egy jól időzített második gumicsere volt a biztonsági autós fázis elején. Miután az első körbe megváltoztattuk az abroncsaimat, meg kellett lépnem a másodikat is, mert ellenkező esetben minden bizonnyal  gumiproblémákkal küzdöttem volna – kommentálta a DTM 2012-es bajnoka. A futam utolsó körében körömszakadtáig védekezve tudta csak megvédeni dobogós pozícióját Rockenfeller ellenében. Ma Mike volt a leggyorsabb versenyző. Ha a futam még egy körrel tovább tart nem hiszem, hogy meg tudtam volna védeni a pozíciómat.

Motorsports: DTM race Budapest, Saison 2017 – 3. Event Hungaroring, HU, # 3 Paul di Resta (GBR, HWA AG, Mercedes-AMG C63 DTM), # 16 Timo Glock (GER, BMW Team RMR, BMW M4 DTM), # 7 Bruno Spengler (CAN, BMW Team RBM, BMW M4 DTM)

A pole pozícióból rajtoló René Rast – Audi RS 5 DTM – Mike Rockenfeller  és Mattias Ekström mögött a hatodik helyen finiselt.

Az első hungaroringi futam után  Lucas Auer (Mercedes – AMG) megőrizte vezető pozícióját a bajnokságban, annak ellenére, hogy nem szerzett pontot. Auer előnye közvetlen üldözői előtt csökkent. Green előtt nyolc, míg Rockenfeller előtt tizenhat pontra.

***

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ