Parádés beköszönés – Ifj. Érdi Tibor – Papp György – Rally di...

Parádés beköszönés – Ifj. Érdi Tibor – Papp György – Rally di Roma Capitale

MEGOSZTÁS

Parádés beköszönés

IFJ ÉRDI TIBOR – KIS ÉRDI·2018. JÚLIUS 20., PÉNTEK

Ötödik állomásához érkezett a 2018-as Rali Európa-bajnokság, melynek ismét az olaszországi Fiuggi ad otthont. A pénteki római rajtdobogó után egy 1.8 km-es szuperspeciált kellett teljesítenie a mezőnynek, amely kiválóan sikerült az Érdi Rallye Team számára: abszolut 13. idő, 12 darab R5-ös autó előttük, 18 darab R5-ös mögöttük. A pilóta – Ifjabb Érdi Tibor – eképp foglalta össze az eddig történteket:

„Szerencsére minden simán ment a felkészülés során, az autó jó, Gyurival sikerült finomítani a tavalyi itinereken. A pályák hasonlóak, mint előző évben voltak, így nem érhet minket meglepetés. Az időjárásra nem lehetett panasz, hiszen folyamatosan 30°C fölött jár a higanymutató és kisebb hibával bár, de a kvalifikációt is meg tudtuk nyerni. Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, mert a mai nyitó gyorsasági után a kategóriában a +3,6 másodperces előnyünk Remennikékkel szemben meggyőzőnek számít. Őszintén szólva nem számítottam ekkora előnyre, de ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonnunk. A célt viszont kristálytisztán látjuk magunk előtt: újra Rally di Roma Capitale-t akarunk nyerni!”

Fontos pontokért jött a csapat, amennyiben sikerül győzelmet aratniuk az ERC2-es kategóriában, akkor már csak egy győzelem választja el őket az újabb Európa-bajnoki címtől. Folytatás szombaton és vasárnap 200 kilométer gyorsaságival…

Forrás: Ifj Érdi Tibor – Kis Érdi

*******

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ