P.Solberg végzett a WRX élén. Marton, Szijj és Kárai is az elődöntőkben!

P.Solberg végzett a WRX élén. Marton, Szijj és Kárai is az elődöntőkben!

MEGOSZTÁS

Andreas Bakkerud nyerte a WRX ma reggeli warm-up-ját. A délelőtti programban a WRX és az ERX Supercar a Q3 és a Q4 futamokat teljesítették, míg az S1600-as kategória a Q4 futammal fejezte be az előfutamokat, amelyek után kialakultak az elődöntők rajtrácsai.

A WRX kategória győzelmein Petter Solberg és Timmy Hansen osztoztak, így 50-50 ponttal növelték helyezési pontjaikat.

A kategória végeredménye alapján kialakult a legjobb 12 sorrendje. Az első elődöntőben a páratlan helyezési számú pilótákat láthatjuk majd, míg a a másodikban a páros helyezési számúakat.

1. elődöntő: P.Solberg, Kristoffersson, Bakkerud, R. Larsson, Timerzyanov, Chicherit

2. elődöntő: T. Hanssen, Ekström, N Grönholm, Baumanis, Grosst-Janin, K. Hansen

Eredmények

FIA ERX Supercar

Remekül indult a nap Kárai Tomi számára, hiszen a kategória bemelegítő edzését megnyerte! Tomi lendülete a nap folyamán kitartott és az elődöntőbe került. Csucsu és Mózer Attila sem vallott szégyen a teljesítményével.

Eredmények

FIA S1600

Remekül szerepeltek a magyarok a ma délelőtti Q4-ben, majd a kvalifikációs futamot követően jött a fekete leve Szijj Zsolti számára. A magyar versenyző a harmadik legjobb időt autózta, majd nem sokkal a futamot követően a 15. helyre minősítették vissza. Így a korábbi összetett 3. helyét, érvénytelenítették és visszasorolták a 10. pozícióba, így a második elődöntő 5. rajtkockájából vághat neki a futam elődöntőjének.

Marton Gergő a második helyen végzett kiegyensúlyozott teljesítményt mutatva. Gergő nyugodt érett versenyzéssel, akár döntős is lehet! Ujjak keresztben és szurkoljunk!

A két magyar a második elődöntőbe fog szerepelni!

Eredmények

A pálya hossza: 1.133 kilométer
A pálya 60.4 % szilárd burkolatú (aszfalt), 39.6 % murva

Fotó: Fotó: FIAWorldRallycross.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ