Ott Tänak két éves szerződést írt alá a Hyundai Motorsporttal

Ott Tänak két éves szerződést írt alá a Hyundai Motorsporttal

MEGOSZTÁS

Hivatalosan is bejelentette a Hyundai Motorsport, hogy a frissen világbajnoki címet szerző észt Ott Tänak két éves szerződést írt alá az alzenaui székhelyű csapattal. További részletek hamarosan! Indulhat a pilóta keringő!

A Hyundai Motorsport kétéves megállapodást írt alá Ott Tänak-kal
• A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy kétéves megállapodást kötött az észt Ott Tänak-kal a FIA WRC 2020-as és 2021-es szezonjára.
• Tänak csatlakozik Thierry Neuville-hez a 2020-as bajnokság mind a tizennégy futamán, amely jövő januárban kezdődő Monte Carlo Rallyen
Dani Sordo (8 futam) és Sébastien Loeb (6 futam) a harmadik Hyundai i20 Coupet fogják felválta vezetni. A Hyundai Motorsport ezáltal megerősítette a FIA WRC elkötelezettségét.

Alzenau, Németország

2019. október 31. – A Hyundai Motorsport kétéves megállapodást írt alá Ott Tänak-kal, amely az észt pilóta számára két teljes szezont fog versenyezni az alzenaui csapattal a FIA Rally világbajnokságban.

Tänak és navigátora Martin Järveoja, mind a tizennégy 2020-as WRC futamon rajthoz fog állni a Hyundai Motorsport színeiben, támogatva a csapat folyamatos törekvései a gyártók bajnokságában, kezdve a Rallye Monte-Carlo futamán (január 23-26.)

A mai hivatalos bejelentés megerősítette mind a négy Hyundai i20 Coupe WRC-vel versenyző pilótát a csapat hetedik szezonjára. Täteljes idényre csatlakozik Thierry Neuville-hez, míg Dani Sordo és Sébastien Loeb megosztja a harmadik autót egész évben. A Hyundai Motorsport továbbra is tárgyal Andreas Mikkelsen-nel és Craig Breen-nel a lehetséges 2020-as együttműködésről.

A 2020-as WRC versenynaptár új területeken, új futamokkal bővül Kenya, Új-Zéland és Japán helyszínekkel, amelyek sokoldalú alkalmazkodást igényel a csapat tagjaitól, akik valamennyi futamon képesek az élmezőnyben versenyezni.

Ott Tänak: Izgatottan várom, hogy csatlakozhassak a Hyundai Motorsporthoz a 2020-as WRC szezontól.  Andrea [Adamo] felvázolta elképzeléseit a jövőre nézve, nagyon ígéretesek és megfelelnek a jövőbeni ambíciómnak. Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy lehetőségem van csatlakozni a csapathoz, karrierünk ezen izgalmas szakaszában. Nagyon tisztelem azt amit a Hyundai eddig elért; több éve testközelben csatáztunk egymással. Mindig is versenyképes csapattal és autóval rendelkeztek, így érdekes lesz látni a másik oldalról a dolgokat. A sofőrök összeállítása remek, nagyon várom, hogy láthassam, mire leszünk képesek együtt az elkövetkező években.

Andrea Adamo – csapatvezető : Kétéves megállapodást írtunk alá Ott Tänak-kal, ami Hyundai folyamatos elkötelezettségének és ambícióinak demonstrációja a rally világbajnokságban. Nagyon szoros küzdelemben voltunk a világbajnoki címért folytatott küzdelemben az idei szezonban, és Ott és Martin bevonásával a csapatba 2020-tól lehetővé teszi a számunkra, hogy a következő években is az élen járjunk. Kivételes tehetség, ahogy láttuk, lenyűgözően gyors és minden felületen következetes, ami a Hyundai Motorsport számára egy remek lehetőség. Ott érkezésével hivatalosan is megerősítjük a 2020-as szezonra pilótapárosainkat. Thierry és Ott mind a tizennégy versenynaptárban található futamon rajthoz áll saját Hyundai i20 Coupe WRC-jükkel, Dani és Sébastien pedig a harmadik autóval versenyeznek felváltva. Ez egy erős és nagyon inspiráló pilótapárosokból álló csapat, amely magas mércét állít fel, amelyre az egész csapat törekszik.

 

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ