Ott Tänak is indul a Shell Helix Rally Estonia futamán

Ott Tänak is indul a Shell Helix Rally Estonia futamán

MEGOSZTÁS
FIA World Rally Championship 2019 / Round 08 / Rally dÕItalia Sardegna / 13-16 June, 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

A Toyota Gazoo Racing megerősítette, hogy Ott Tänak is részt vesz a július 12-14. között megrendezésre kerülő Shell Helix Rally Estonia 2019 futamán. A rally érdekessége, hogy mind a négy (FIA WRC) rally világbajnokságban érintett gyártó pilótái rajthoz állnak. – M-Sport Ford WRT – Elfyn Evans, Citroen Racing Esapekka Lappi, Hyundai Shell Mobis WRT Craig Breen, Andreas Mikelsen míg a Toyota Gazoo Racing színeiben Ott Tänak fog versenyezni. A futam hivatalosan is kandidál a FIA WRC versenynaptárba kerülésért.

A kilencszeres észt vb futamgyőztes Ott Tänak a következőket nyilatkozta:

Nagyon boldog vagyok, hogy idén is rajthoz állhatunk a Rally Estonia futamán és ismét a Toyota Yaris WRC-t vezethetem hazám útjain.
Nagyon örülök, évről, évre egyre erősebb a mezőny és az a véleményem, hogy még keményebb lesz idén, ugyanis minden FIA WRC gyári csapat is jelen lesz.
Tavalyról tudom, hogy ezek a gyors szakaszokon zajló verseny nagyon jó felkészülés a számunkra és a csapat számára is Finnország jegyében. Mindenekelőtt azonban nagyszerű érzés volt nyerni a hazai szurkolóink előtt. Azt reméljük idén is, hogy az eddigiekhez hasonló élményekkel zárhatjuk majd a futamot.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ