Országos bajnokság, második nap – újabb esély a győzelemre!

Országos bajnokság, második nap – újabb esély a győzelemre!

MEGOSZTÁS

Vasárnap ismét motorzajtól zeng a Hungaroring, az országos bajnokság első fordulójának második versenynapját rendezik. A formaautók mezőnye már korán pályára gurult, hogy teljesítse a napi kvalifikációt, a hideg és szeles időben a pilóták nehezen tudták munkára fogni az abroncsaikat. 

Az időmérő edzés nem zajlott problémamentesen, az etapot több piros zászlós fázis is megszakította. Ez a GRT pilótáit sem érintette a legjobban, hiszen a nagyszámú megtett kör alatt az üzemi hőfok közelébe kerülő gumik gyorsan visszahűltek. Ennek ellenére Rónai Tamás a magyar abszolút második rajtpozíciót szerzett, méghozzá remek idővel. Stern Roland autója ma rendben tette a dolgát, ám az utolsó, és egyben legjobb körét furamód nem értékelték – így a Renault kategória harmadik helyéről indulva várhatja a futamot.

Rónai Tamás:

Teljesen elégedett voltam a látottakkal, a beállításokkal is nagyon jól haladunk! A fiúk odatették magukat, tegnap éjfélig dolgoztak az autón. Ugyan maradt még a körömben, de a nem túl kedvező feltételek mellett is tudtunk gyorsulni a tegnapi időnkhöz képest. Kíváncsian várjuk a versenyt!”

Stern Roland:

Mára végre megoldódni látszik a rejtélyes technikai problémánk, az ideális hőmérsékletre melegített motorral kezd minden visszaállni a normális kerékvágásba. Ugyan a legjobb köröm sajna nem értékelték, ennek ellenére mégis jó kedvem van, ugyanis látom a potenciált! Várom már a délutánt, és az újabb versenyt!”

Ez hamarosan érkezik, 15:20-kor elrajtol a mezőny, vele együtt pedig a Gender Racing Team is!

Képek: Kollár Attila

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ