Oliver Solberg világbajnoki álmokat dédelget, de nem akar rohanni

Oliver Solberg világbajnoki álmokat dédelget, de nem akar rohanni

MEGOSZTÁS

Oliver Solberg a legutóbbi FIA WRC futamon – Rally Arctic Finland – mutatkozott be az RC1 kategóriában, meggyőző teljesítményt mutatva. Oliver Solberg kétéves szerződés kötött a Hyundai Motorsporttal. Oliver Solberg remek sarkvidéki teljesítménye ellenére kijelentette, hogy fő célja a WRC2 kategóriában való eredményes teljesítmény, ahol hamarosan a az új Hyundai i20 N R5 Rally2 –sel állhat rajthoz.

Idén a WRC2 kategóriára koncentrálok. Megpróbálom megnyerni a bajnokságot. Ez a fő célom – nyilatkozta a fiatal svéd pilóta a brit Motorsport portálnak. Azután tárgyalhatunk a jövőről, látva a történéseket. Két éves szerződésem van a Hyundai-jal, így látnunk kell, hogy mit hozhat ez a következő szezonra. Abban reménykedem, hogy teljes WRC szezonom lehet, de soha nem lehet tudni.

Az utam még mindig nagyon hosszú. Minden embernek megvannak a saját elvárásaik, de én a saját utamat szeretném járni, és valóra váltani az álmaimat. Hosszú távon az az álmom, hogy világbajnok legyek.

Az első sikeres szereplést követően az RC1 kategóriában, Oliver Solberg szívesen megélné ismét, a már egyszer átélt élményt.

Jó lenne idén visszatérni a WRC-be, de meg kell néznünk, hogy mikor lenne ez lehetséges. Természetesen nem akarok siettetni semmit, de alaposan át kell beszélnünk, hogy mit csináljunk. Még nagyon fiatal vagyok, ezért a Finnországban szerezett tapasztalatokat alaposan ki kell elemezni, mert az esetleges következő futamon még sokat kell javulnia a teljesítményemnek.

Türelmesnek kell lennem, várnunk kell, hogy mikor jöhet el a lehetőség, ami remélhetőleg még idén lehetséges. Minden alkalommal alaposan körbejárjuk, megvitatjuk a különböző lehetőségeket, de ahogy mondtam, nem akarok rohanni.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ