Oliver Rowland győzőtt az F2 főversenyén!

Oliver Rowland győzőtt az F2 főversenyén!

MEGOSZTÁS

Őrült futamot hozott az F2 hétvége főversenye, a safety car mögött zárult menetet végül a pole-ból induló Oliver Rowland nyerte meg.

De a britnek koránt sem volt egyszerű dolga. Artem Markelov szorításában kellett hősiesen őriznie a pozícióját, de a bajnokságot vezető Leclerc is hatalmasat villantott. Mögöttük Kinget Nicolas Latifi tartotta nyomás alatt, és gyorsan át is lépett rajta, valamint Nick de Vries is hasonlóan tett. Ebben a sorrendben csordogáltak az események, amíg a kötelező kiállások után eljött a verseny fordulópontja.

 

Ez a momentum az orosz Artem Markelov nevéhez fűződött, bár alig ha ilyen hírverésről álmodott az orosz. A Russian Time versenyzője csúnyát “perecelt”, ezzel nem csak a remek pozícióját volt kénytelen feladni, de versenye is “ment a levesbe”. A második helyen haladó orosz néhány kör szélárnyékozás után gondolt egyet, és mindent eldöntő attackot indított. Nos valóban az volt. Íme az eset:

Markelov egy irányváltás után szeretett volna beszúrni a célegyenes végén Rowland mellé, ám a brit pilóta is ugyanarra terelte versenygépét. Az orosz lesodródott a fűre és elvesztette iránytását autója felett. Ezután a Damsos Rowland és csapattársa csatázott, előbbi visszaverte a támadásokat, de Vries pedig köszönte az ölébe pottyant harmadik helyet.

 

A későbbiekben a helyzet már nem változott, a biztonsági autó mögött a futamot ebben a sorrendben intették le.

F2 főverseny, Hungaroring:

Képek: Zak Mauger/FIA Formula 2 

Folytatás és zárás holnap 10:35-től!

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ