Ogier vezet, Neuville, Sordo kiesett, Lappi autója porig égett – 17. Rally...

Ogier vezet, Neuville, Sordo kiesett, Lappi autója porig égett – 17. Rally Guanajuato México 2020

MEGOSZTÁS

A Sebastien Ogier – Julien Ingrassia – Toyota GAZOO Racing WRT – frnacia párosa áll az élen a 17. Rally Guanajuato Méxicó 2020 futamának élén a pénteki 132.86 kilométer megtétele után. A második pozícióban az M-Sport Ford WRT finn pilótája Teemu Suninen, míg a harmadik helyen a világbajnoki pontverseny éllovasa Elfyn Evans végzett. A világbajnoki címvédő Ott Tänak a negyedik pozícióban zárt, mindössze 0.2 másodperccel lemaradva Evans mögött.

Óriási drámák zajlottak a futam első napján. A Hyundai Motorsport elveszítette Thierry Neuvillet és Dani Sordot mechanikai problémák miatt. A csapat tervei szerint a Thierry Neuville visszatér SupeRallyzva, míg Sordo a motorkárosodása miatt befejezte a mexikói futamot. Sordo az SS7 El Chocolate 2, míg Neuville az SS9 las Minas 2 gyorson állt ki…

A futam legnagyobb vesztese az M-Sport Ford WRT pilótája Esapekka Lappi, akinek az autója az El Chocolate 2 szakaszon kigyulladt, majd a lángok martaléka lett.

Sebastien Ogier – #17 Toyota Yaris WRC
Jó napunk volt, aminek a végén nagyon örülök, hogy vezetjük a futamot. Ma délelőtt az idők nem voltak rosszak, de az autó iránti bizalmam nem volt maximális. Igyekeztem komfortosabbá tenni az autó és pár beállítást megváltoztattunk. Pár kilométer megtétele után délután már érezhetően jobb volt az autó. Holnap újabb hosszú nap vár ránk. Miénk lesz a legjobb rajtpozíció, így igyekeznünk kell a lehető legtöbbet kihozni ebből.

Teemu Suninen – #3 Ford Fiesta WRC
Nagyon jó és problémamentes napunk volt. Komolyan támadtam a kanyarokat és a határon autóztam. Ezt kellett tennünk, mert ezen a szinten csak így lehet a legjobb eredményt elérni. Holnap megpróbáljuk megtartani a dobogós helyünket, de szeretnék jó időket autózni és célba érni a Fiestával. Igyekszem magamra koncentrálni és mai jó ritmust átmenteni holnapra is.

Elfyn Evans – #33 Toyota Yaris WRC

Nehéz volt a szakaszok megnyitása, de tudtuk, hogy így lesz. De összességében nem volt rossz. Az autó összességében nagyon jól működött. Mindkét El Chocolate szakasz óriási kihívást jelentett, igyekeztünk jó érzést találni, de a szakasz felszíne nagyon csúszós volt. A többi szakaszon a tapadás a vártnál jobb volt.  Annyira nyomtam a gázpedált, amennyire csak tudtam, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

A futam állása az első nap után:

1 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 1:23:09.2 ó
2 Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +13.2 s
3 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +33.2 s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +33.4 s
5 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +35.7 s
6 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +1:16.8 p
7 Pontus Tidemand/Patrik Barth (Škoda Fabia R5) +4:16.7 p
8 Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov (Hyundai i20 R5) +5:07.8 p
9 Marco Bulacia/Giovanni Bernacchini (Citroën C3 R5) +5:54.3 p
10 Emilio Fernández/Ruben Garcia (Škoda Fabia R5) +8:39.8 p

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ