Ogier reményt ad Mäkinennek, lehet, hogy csak 2021 végén vonul vissza

Ogier reményt ad Mäkinennek, lehet, hogy csak 2021 végén vonul vissza

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Mexico / March 12-15, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

A koronavírus járványnak köszönhetően a világbajnokság mozdulatlanságban dermedve várja a folytatás lehetőségét. Jelenleg senki nem tudja megmondani, hogy hány futamot sikerül megrendezni idén. Ebben a helyzetben Tommi Mäkinen abban reménykedik, hogy versenyzője a hatszoros világbajnok Sebastien Ogier nem fejezi be pályafutást az idei szezon végén, hanem marad még egy évig a Toyota kötelékében.

Március végén beszélt arról Ogier, hogy  „Valójában másképp képzeltem el a tavalyi szezonomat!”

2020 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Mexico / March 12-15, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Ahelyett, hogy tesztelne, vagy bajnoki pontokért küzdene a Toyota Yaris WRC volánja mögött Ogier otthon ül, mint minden pilóta és az elmúlt hetekben azzal kell, hogy szembesüljön, hogy egyre több korlátozásnak köszönhetően szeptemberig egyetlen kerékfordulatot sem tehet meg a VB mezőnye.

A Szafari Rally nagy valószínűséggel elmarad és a finnországi futam sem megrendezhető július végéig.

Ogier az új fejlemények fényében elgondolkodik a folytatáson: „Azt hiszem, van esély arra, hogy folytatom még egy évig.”

Ogier csapatfőnöke Tommi Mäkinen közös munkájuk elejétől azt remélte, hogy Ogier meggyőzhető arról, hogy 2020 végén ne vonuljon vissza, a koronavírus járvány nélkül sem. „Azt mondtam neki, hogy imádni fogja az autóinkat, és biztos vagyok abban, hogy többet fog akarni.” – nyilatkozta a Toyota csapatfőnöke a Motorsportnak.

Ogier azonban csak ősszel fog dönteni az esetleges egyéves hosszabbításáról. Akkor már folytatódhat a szezon, de nem lehet tudni, hogy milyen lesz a 36 éves francia  hangulata.

Csak akkor van értelme a folytatásnak, ha teljes mellszélességgel mögötte áll” – zárta Mäkinen.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ