Ogier örülne, ha Loeb csatlakozna az M-Sporthoz

Ogier örülne, ha Loeb csatlakozna az M-Sporthoz

MEGOSZTÁS

A két világbajnok a 2022-es szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn újra versenyezhetnének egymás ellen.

Sebastien Ogier arról beszélt a DirtFish-nek hogy szívesen látná, ha egykori ellenfele, volt csapattársa Sébastien Loeb visszatérne a rali-világbajnokságba az M-Sport Ford színeiben.

Loeb a múlt hónapban Spanyolországban tesztelte a csapat új, 2022-es Ford Puma Hybrid Rally1-ét, és az M-Sport azon terve, hogy négy autót indít a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn jövő januárban, felerősítette a spekulációkat, hogy Loeb szerződtetése esetén 1999 után először vezetne Fordot VB futamon.

Legutóbbi WRC-s időszaka egy részmunkaidős program volt a Hyundai-nál 2019 és 2020 között, amely két Montén való szereplést jelentett a tavalyi törökországi futamon elért harmadik helyezésig, amely után pont került Loeb és az alzenaui székhelyű csapat együttműködésére.

Ogier elmondta, hogy “mérhetetlen figyelemmel követte” a sajtóhíreket, amelyek Loeb és az M-Sport esetleges szerződéséről szóltak, hiszen Ogier két WRC-címet nyert a csapattal.

Szerintem nincs szüksége tanácsokra, hogy Malcolmmal [Wilson, az M-Sport csapattulajdonosa] együtt dolgozzon, mert ez magától értetődő dolog, és biztos vagyok benne, hogy ő is ugyanúgy élvezni fogja, mint én.  Szerintem a karrierje során is közel álltak ahhoz, hogy együtt dolgozzanak, ami korábban nem jött össze” – mondta Ogier a DirtFishnek.

“Nagyon örülnék, ha ez megtörténhetne ismét. Az ellene való versenyzésről, nem mondhatom, hogy jelentős része lett volna karrieremnek, mert ez csak a pályafutásom elején volt, azután még néhány futamon adatott meg.”

“De a statisztikákban mindig ő a referencia, és persze mindig összehasonlítottak minket. Gyakran voltak köztünk jó kis csaták. Szóval biztos vagyok benne, hogy ha ez újra megtörténne, akkor valószínűleg lenne olyan helyzet, amikor folytatódhatna  csata közöttünk.”

A legutóbbi közös WRC dobogós helyezésük a 2019-es Chile Rallyn volt, és ha Loeb a találgatások szerint indulna a Montén, akkor lehetősége lenne arra, hogy beállítsa Ogier nyolc győzelmes rekordját.

“Jót tenne a sportnak, ha több jó kezű pilóta és több bajnok küzdene egymás ellen” – tette hozzá Ogier.

Azt gondolom, ha ez újra megtörténne, azt nagyon várnám, de hamarosan ki fog derülni, meglátjuk. Talán már a Montén összejöhet.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ