Ogier: Nem szeretnék bajnok lenni három futam után

Ogier: Nem szeretnék bajnok lenni három futam után

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship / Round 02 / Swedish Rally / February 13-16, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

A Toyota szupersztárja szerint a hetedik címének megszerzéséhez további futamok kellenek. A hatszoros francia világbajnok a 2020-as szezon első három futama után vezeti a pilóták pontversenyét, ami azt jelenti, hogy potenciálisan ez a hetedik VB címét jelenti, amennyiben idén nem kerül több futam megrendezésre.

Noha nincs olyan FIA szabály, amely meghatározza, hogy minimálisan hány futam jelent egy szezont, a FIA rally-igazgatója Yves Matton szerint ehhez hét futam szükséges.

Ami Ogiert illeti, határozottan állítja három futam nem elég ahhoz, hogy világbajnok legyen.

Határozottan nem [elég] – mondta a világbajnok Colin Clarknak a DirtFish riporterének. Három futam az túl kevés az üdvösséghez.  Ha a 90-es éveket nézzük, volt egy pár szezon, amikor a bajnokság csak nyolcfutamos volt. Azt gondolom, hogyha nyolc futamot meg lehet rendezni, akkor nem mondhatja senki, hogy  „Ó ez egy rövid szezon volt,  és ez a srác, vagy ez a fickó nem érdemli meg a címet.” Mindenki számára azonosak a feltételek. Természetesen jó lenne valamennyi futamot teljesíteni, de ha ez nem kivitelezhető, annyit kell teljesítenünk, amennyit csak lehet.

Úgy gondolom, hogy a legfontosabb dolog most, hogy lássuk, hogyan alakul a helyzet. Az a véleményem, hogyha számos más sportág is újra indulási koncepciókon dolgoznak, akkor nekünk is szükségünk van rá, de biztos vagyok benne, hogy a promóter és a FIA már dolgoznak  rajta.

Azt hallottam, hogy nem egyszerű ez annyira. A nemzetközi rendezvények megrendezése nagyon bonyolultak. De továbbra is azt remélem, hogy lesz esélyünk a folytatásra, akkor úgy fog kinézni, mint egy szezon. Igaz, hogy nem lesz igazi szezon, de nem számíthatunk arra, hogy még tíz futam csak úgy beesik a versenynaptárba.

Sikerült három futamot teljesítenünk, ebben a tekintetben szerencsésnek tekinthetjük magunkat, mivel több sportág egyet sem tudott teljesíteni. Már három futamon túl vagyunk, és van esélyünk még több futamra is, hétről, vagy nyolcról beszélnek, ami jobb, mint a semmi. 

A világbajnoki címvédő Ott Tänak is megszólíttatott: Nem hiszem, hogy megtudnám megmondani, hogy három futam hányan lehetnének világbajnokok. Nyilvánvaló, hogy ez így nem bajnokság.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ