Ogier negyedik győzelméért küzd majd a värmlandi téli csodaországban – WRC Svéd...

Ogier negyedik győzelméért küzd majd a värmlandi téli csodaországban – WRC Svéd Rally

MEGOSZTÁS
FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 -WRC Monte Carlo (FRA) – WRC 24/01/2018 to 28/01/2018 – PHOTO : @World

Három Svéd Rally győzelmével a Sebastien Ogier – Julien Ingrassia kettős a futam történelmének legsikeresebb nem skandináv versenyzőpárosa. Ogiert győzelmeik számát tekintve Stig Blomqvist, Marcus Grönholm, Björn Waldegård és a jelenleg a Toyota Gazoo Racing finn pilótája Jari-Matti Latvala előzik meg.

A versenyhétvége során várhatóan ideálisak lesznek a téli feltételek, amelyek megnehezíthetik az elsőként rajtoló Ogier – Ingrassia dolgát. Ogier fogja megrajzolni az ideális versenyvonalat a mögötte startoló Tänak és Latvala, valamint a többi pilóta számára. A francia pilóta számára azonban ez nem jelenti kezeinek azonnali magasba emelését, a nyitó pozíció…

Ogier eddig nyolc alkalommal indult a WRC Svéd Rallyn.
Legjobb eredménye: 1. hely – 2013, 2015, 2016.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 -WRC Monte Carlo (FRA) – WRC 24/01/2018 to 28/01/2018 – PHOTO : @World

Sebastien Ogier:

Úgy néz ki, hogy egy igazi téli futam van ránk a jövő héten olyan feltételekkel, amelyekre szükségünk van egy klasszikus Svéd Rallyhoz. A térségből érkező hírek alapján a valószínűsíthető, hogy remek jégbázison, magas hó falak között fogunk tudni autózni, amely minden futamot váró pilóta számára örömhír.

Ilyen körülmények között hihetetlen sebességet tudunk elérni,és a hó falak segítségével megtámasztjuk az autókat a kanyarok minél gyorsabb abszolválásáért. Ez fantasztikus érzés, de nem kihívások nélküli.

Minden bizonnyal művészi vezetést igényel a hóban való vezetés, de egyben hihetetlen pontosságot is megkövetel. Megfelelően kell megítélni a hóréteg erősségét, a korábbi évekkel ellentétben jóval több hóra számíthatunk, ami még több munkát jelent a legjobb itiner elkészítéséhez.

Elsők leszünk a szakaszokon, de akkor is türelmesen meg kell várnunk, hogy milyenek lesznek a feltételek. Pénteken nem számítunk arra, hogy friss hóval találkoznánk.

Az elmúlt hónapban nagyszerűen kezdtük a szezont – Monte Carlo Rallye. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire erős a versengés  és azt várjuk, hogy még erősebb lesz a verseny a svéd hétvégén is. A skandinávok mindig erősek ezen a futamon, de igyekszünk majd nyomást gyakorolni rájuk, egy újabb erős teljesítményt nyújtva, amely minél több értékes pontot jelenthet a számunkra a bajnoki címért folytatott csatában a värmlandi téli csodaországban.

M-Sport Media

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ