Ogier készen áll az első győzelemre a Yaris WRC-vel

Ogier készen áll az első győzelemre a Yaris WRC-vel

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship / Round 02 / Swedish Rally / February 13-16, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Sébastien Ogier úgy érzi, hogy eljött az idő, hogy szintet lépve küzdjön az első 2020-as győzelméért a jövő hónapban a Rally Guanajuato México futamán (március 12-15.).

A hatszoros világbajnok gyorsan hozzászokott a Yaris WRC-hez, amióta csatlakozott az idei szezonra a Toyota GAZOO Racinghez. A szezonnyitó Rallye Monte-Carlon a második, míg a szezon második futamán Svédországban a negyedik helyen finiselt, miután a záró Power Stage szakaszon csapattársa Kalle Rovanperä győzelmével megelőzte a franciát.

2012 óta ez az első alkalom, amikor Ogier nem nyerte meg a nyitó két forduló valamelyikét. Annak ellenére, hogy önmaga magasszintű teljesítményéhez képest nehezen indult az évad Ogier mindössze 5 ponttal van lemaradva az éllovas Elfyn Evans és Thierry Neuville páros mögött.

2020 FIA World Rally Championship / Round 02 / Swedish Rally / February 13-16, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

A Toyota francia világbajnok azonban többet szeretne a szezon első murvás futamától. Mexikóban a cél a szintlépés és a győzelemért való harc. Remekül érzem magam az autóban és meg vagyok győződve arról , hogy az első két futam eredményei szilárd alapot jelent a szezon hátralévő részére. Hosszútávon kell gondolkodnunk, aminek köszönhetően a svédországi pontok a világbajnoki pontversenyben még értékesek lehetnek. Jelenleg öt ponttal állunk a bajnokság éllovasai mögött, ami a következő versenyre kedvező helyzetet jelenthet nekünk.

Ogier jól tudja. hogy a mexikói első napi szakaszokon a harmadik rajtpozíció előnyt jelenthet, miközben Evans és Neuville takarítják a laza murvát.

A hatszoros világbajnok még hozzátette: A szezon ezen a pontján nem feltétlenül akarod vezetni a bajnokságot, inkább arra törekedsz, hogy folyamatosan pontszerző helyen érj célba és a lehető legközelebb maradj az élhez. Azt hiszem, jó helyzetben vagyunk a mexikói győzelemért folyó harcban. Ez így most rendben van.

Ogier 2013-2015. között egy mesterhármassal indította győzelmi sorozatát Mexikóban, illetve az elmúlt két évben (2018-2019) is az Ogier-Ingrassia kettős állhatott a dobogó tetején. Amennyiben a León központú versenyt megnyerné idén, beérné honfitársát Sébastien Loeb-öt, aki eddig hat győzelmével a Mexikó Rally legeredményesebb versenyzője.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ