Ogier így már nem lesz világbajnok ! – 55. RallyRACC Catalunya –...

Ogier így már nem lesz világbajnok ! – 55. RallyRACC Catalunya – Costa Daurada 2019

MEGOSZTÁS
Fotó: Sébastien Ogier / @SebOgier / Twitter

A szezon egyetlen vegyes felületű versenyének második gyorsa drámává vált Sébastien Ogier számára. A nyitó SS1 Gandesa 1 – 7.00 km – gyorson a hatszoros világbajnok bizonyult a leggyorsabbnak Sordo és Neuville előtt. A világbajnoki cím küszöbén álló Tänak biztonságit autózva az ötödik helyen teljesítette a szakaszt.

A második mai gyors pecsételte meg Ogier sorsát – SS2 Horta-Bot 1 – 19.00 km -, ugyanis az első méterekben felmondta a szolgálatot a C3 WRC kormányszervója.  A szakaszt Neuville nyerte, Sordo és Meeke előtt. Ogier a 26. helyen zárt 44.6 másodperces hátrányba kerülve. Két gyors után Neuville vezetett a Sordo és Meeke előtt. Tänak a negyedik helyre küzdötte fel magát!

A mai nap és egyben a futam leghosszabb gyorsát a kilencszeres világbajnok Sébastien Loeb nyerte az utolsó öt kilométerben defektet kapó Sordo előtt. Az összetett éllovasa Sordo lett, Neuville és Tänak előtt.

Dani Sordo – #6 Hyundai i20 Coupe WRCNagyon közel vagyunk egymáshoz. Csalódott vagyok, mert a defekt miatt sok időt veszítettünk. Megérintettünk egy követ az út közepén, hátul. Szerencsére csak 5 kilométerrel a szakasz vége előtt. Mindhárom autónk versenyben van, mindent elkövetünk annak érdekében, mert a gyártói pontverseny ezt kívánja. Láthatjuk, hogy a Toyota sem ül a babérjain, így nincs megállás.

55. RallyRACC Catalunya – Costa Daurada 2019 állása az SS3 után

1. Sordo/del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC  41:09.7 p
2. Neuville/Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +1.0
3. Tänak/Järveoja Toyota Yaris WRC +7.5
4. Evans/Martin Ford Fiesta WRC +10.9
5. Meeke/Marshall Toyota Yaris WRC +11.2
6. Loeb/Elena Hyundai i20 Coupe WRC +11.9
7. Lappi/Ferm Citroën C3 WRC +12.0
8. Latvala/Anttila Toyota Yaris WRC +22.5

matezsoltee

 

 

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ