Ogier hatodszor nyert Mexikóban, a COVID-19 vírus miatt megszakított futamon

Ogier hatodszor nyert Mexikóban, a COVID-19 vírus miatt megszakított futamon

MEGOSZTÁS
Toyota Gazoo Racing WRT /Twitter

A futam időtervének megváltoztatásával a Rally Guanajuato Mexico szombat este (március 14-én) befejeződött a gyorsan változó utazási korlátozások miatt, amelyeket a globális koronavírus (COVID-19) járvány következtében vezetnek be a világ számos országában.

A WRC szervezői és a gyártói csapatok egyhangú támogatásával a Mexikói Rally Guanajuato szervezői felkérték az FIA-t, hogy a vasárnap délutánig kerüljön befejezésre a futam. Az SSS21 Rock & Rally León szakasz után az arénában lévő céldobogóval befejeződött a Mexikó Rally.

Az utazási korlátozások bevezetése miatt, valamennyi érintett fél megállapodott abban, hogy minden erőfeszítést meg kell tenni annak érdekében, hogy a  FIA tisztségviselői, a versenyzők és a csapatok minden tagja biztonságosan és időben hazautazhasson.

A rally 325,28 kilométeres távjának több mint 75%-nak befejezésével teljes pontszám osztással zárult a futam.

2020 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Mexico / March 12-15, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

A futamot a Sebastien Ogier – Julien Ingrassia – Toyota Yaris WRC – kettős nyerte az Ott Tänak – Martin Jarveojä – Hyundai Motorsport –  és a Teemu Suninen – Jarmo Lehtinen – M-Sport Ford –  párosok előtt.

Sebastien Ogier:  hétvégénk volt. Jó érzéseim voltak a futam első pillanatoktól kezdve, pénteken reggel megragadtuk az esélyünket. Ma jobb rajtpozíciónk volt, azonnal álltam a gázon és igyekeztünk növelni az előnyünket, majd a futam végéig igyekeztünk az ellenőrzésünk alatt tartani az eseményeket. Ez egy furcsa győzelem, így ilyen körülmények között nehéz az ünneplés. Köszönet a csapatnak, hogy fantasztikus munkát végeztek ezen a hétvégén . Az autó hibátlan volt a futam alatt. Nagyon megbízható és gyors volt. A most megszerzett pontok értékesek a bajnokság szempontjából.

A futam végeredménye: 

1. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 2:47:47.6 ó
2. Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +27.8 s
3. Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +37.9 s
4. Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +1:13.4 p
5. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +2:20.5 p
6. Pontus Tidemand/Patrik Barth (Škoda Fabia R5) +1:m29.3 p
7. Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov (Hyundai i20 R5) +1:m27.0 p
8. Marco Bulacia/Giovanni Bernacchini (Citroën C3 R5) +13:37.5 p
9. Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +13:56.5 p
10. Ole Christian Veiby/Jonas Andersson (Hyundai i20 R5) +15:32.2 p

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ