Ogier folytatja! 2021-ben is a Toyotánál versenyez a hatszoros világbajnok

Ogier folytatja! 2021-ben is a Toyotánál versenyez a hatszoros világbajnok

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship / Round 01 / Rallye Monte Carlo / Jan 23-26, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Nem megy “nyugdíjba” Sebastien Ogier! 2021-ben is a Toyota szneiben fog versenyezni a hatszoros francia világbajnok!

Sebastien Ogier: A 2020-as év nem volt olyan hosszú, mint amennyire vártam. Úgyis mondhatnám, hogy rövid  volt, mindössze néhány futammal, de ez elegendő volt a számomra, hogy érezzem, hogy mennyire remek az együttműködésem a csapattal és élvezetes az autó vezetése. Nagyon boldog vagyok, hogy bejelenthetem és megerősíthetem, hogy még egy évig maradok a WRC-ben és a Toyota Gazoo Racing WRT színeiben.

Nem akartam egy ilyen furcsa szezonnal befejezni a karrieremnek. Ez volt az egyik oka annak, hogy meggondoltam magam, nem vonulok még vissza. 2021-ben is állni szeretnék a gázon, és abban bízom, hogy jobb és normálisabb évünk lesz, amelyben karrierem utolsó világbajnoki címét meg tudom szerezni.

Sebastien Ogier jelenleg a 2020-as bajnokság második helyén áll, 14 ponttal van lemaradva csapattársa Elfyn Evans mögött. SebOgier mindent el fog követni azért, hogy az ACI Rally Monza futamát követően, decemberben hétszeres világbajnok legyen.

Ha sikerülne megnyernie a  hetedik VB címét a Toyotával, Juha Kankkunen után a WRC történetében a második pilóta lesz, aki három különböző gyártóval tudodott világbajnok lenni.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ