Ogier elismerte, hogy van még mit javítani a Citroen C3 WRC-n

Ogier elismerte, hogy van még mit javítani a Citroen C3 WRC-n

MEGOSZTÁS

A hatszoros világbajnok hét év után tér vissza a francia gyári csapathoz. A  FIA WRC csapatai, pilótái már a 2019-es szezonnyitó Monte Carlo Rallyera – 2019.01. 24-27.- készülnek. Ogier november végén Portugáliában murván, míg a múlt héten a francia Alpokban 2-2 napig tesztelte az autóját. A dél-franciaországi aszfaltos tesztet követően foglalta össze tapasztalatait a világbajnoki címvédő.

Sebastien Ogier: Határozottan jól teljesített az autó. Ez teljesen normális, abban az esetben, ha egy új autóba ülsz és megtapasztalod a különbségeket. Egyformán vannak pozitív és negatív tapasztalataim is.

Vannak olyan dolgok, amelyek változtatásra szorulnak és ezek közül páron valószínűleg fogunk tudni javítani. Ezek azokok, amelyeken jelenleg is dolgozunk.


A stílusomnak megfelelően több dolgon is változtatnunk kell. Azt hiszem, hogy az autó már tavaly is bizonyította, hogy bizonyos körülmények között remekül tud teljesíteni. 

Azt hiszem, hogy vannak még hiányosságaink. A teszten szerezett adatok, tapasztalatok kielemzését követően, valamint az én benyomásaim alapján az autónak gyorsabbnak kell lennie, több feltétel között is. Ezen kell változtatnunk.

Az ellenfeleimmel szemben én váltottam csapatot, a többiek maradtak. Ez lehetőséget ad a számukra, hogy a következő évadot tökéletesen felkészülve kezdjék. Ez vélhetőleg nekem nem fog 100%-os elégedettségi szintet jelenteni az új autóval. Természetesen várom a rajtot, ami nagy kihívás lesz, de ez óriási motiváció is a számomra.

Fotók: Citroen Racing

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ