Ogier elismerő hangon beszélt a Monte győztes honfitársáról

Ogier elismerő hangon beszélt a Monte győztes honfitársáról

MEGOSZTÁS

Sébastien Ogier elismeréssel beszélt honfitársáról és riválisáról, Sébastien Loeb-ről, miután az M-Sport Ford pilótája megnyerte a 90° Rallye Monte-Carlot.

Loeb vasárnapi sikere azt jelenti, hogy mindketten nyolc győzelmet arattak a francia Alpokban. Ogier félretéve saját csalódottságát, hiszen az utolsó előtti szakaszon egy defekt után a második helyre esett vissza, elveszítve biztosnak tűnő előnyét.

“Természetesen – mondta a regnáló világbajnok – csalódott vagyok. ami frusztrál is, de gratulálok Sebnek és Isabelle-nek [Galmiche, Loeb navigátora]. Figyelemre méltó teljesítményt nyújtottak azzal, hogy megnyerték ezt a ralit. Jó küzdelem volt, amit nagyon élveztem az egész hétvégén. Azt hiszem rajtunk kívül ezt a szurkolók is nagyon élvezték, éreztük mindketten a támogatásukat a futam alatt. Ez jót tett a sportágnak. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Ahogy mondtam, felemelt fejjel és mosolyogva folytathatjuk, mert a csapat, Benjamin [Veillas, Ogier navigátora] és én is kitettünk magunkért.

2022 FIA World Rally Championship / Round 01 / Rallye Monte Carlo 2022 / 20-23 January 2022 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Ogier és Loeb egyeduralkodóként vezették az első futam összetettjét, biztosítva azt, hogy egy bizonyos francia név az elejétől a végéig az élen olvasható lehessen.

Az élen háromszor cserélt gazdát a két Sebastien. A szombati harmadik szakaszt követően olyannyira közel voltak egymáshoz, hogy döntetlenre álltak.

2022 FIA World Rally Championship / Round 01 / Rallye Monte Carlo 2022 / 20-23 January 2022 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Miután a tavalyi szezon végén a nyolcadik világbajnoki címét követően Ogier  visszalépett a teljes idejű versenyzéstől, idén a Toyota Gazoo Racinggel egy részprogramot vállalt. A következő két WRC futamot, a svédországi és a horvátországi ralikat kihagyja, de a májusi portugáliai murvás futamon újra láthatjuk a regnáló világbajnokot.

 matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ