Nyernünk kell… ugye hallod Fortuna?

Nyernünk kell… ugye hallod Fortuna?

MEGOSZTÁS
Ózd Rally 2018

Eddig minden versenyen elváráson felül teljesített Kurtos Róbert és Fridrik Gergő. Az összhang megvan, a srácok bíznak magukban és persze Fortunában, mert ő is csapattag idén. Irány az Ózd-Salgó Rali.

Kellett a Micut revíziózni Veszprém után?
– Igen. Még jó, hogy szétszedtük az osztóművet, mert el volt törve a háza, illetve a difinek a csavarjai le voltak szakadva. Ezek kész is lettek, csak az EB miatt nem tudtam elhozni őket, mert mindenki ott volt. A gátló pedig még most is úton van, várjuk, mint a messiást. A logisztika most nyögvenyelősen alakult, mindenki EB-n, nyaralni vagy hosszú hétvégézett…ami amúgy meg hosszú hételeje nem hétvége – nevet Robi. Megérkezik minden, visszük futómű állításra és pénteken hozzák utánunk a fiúk a verdát.

Kilométerhiányotok biztos nem lesz az ingázás miatt.
– Az tuti, ilyenkor mindig kihívás összeszervezni a két szervizhez a szállást és a csapatot, de megoldjuk. Mi már pályát fogunk járni csütörtöktől, de az ünnep miatt azt sem tudjuk mikor milyen nap van. Nekünk pénteken lesz prológ Ózdon a stadionban, másnap reggel pedig már verseny. Szerencsére minket nem érint a szombati városi autókázás Salgótarjánban, csak a Rali2-őt. Szombaton kilenc, vasárnap pedig hat szakaszt kell teljesítenünk, hogy az idei jó sorozatunkat fenntartsuk. Már várjuk, hogy versenyezzünk, reményeink szerint Fortuna mellettünk marad.

Az új szakaszokat ajándéknak veszitek?
– Már a másik irányból rajtolni is valami, hát még ha új pálya van. A gyorsaságikkal semmi gond, kicsit pörgős lesz, nem sok alvással, de aki versenyzik ezt meg kell szoknia. A pályákban is vannak az előző évekhez módosítások, ami annyira nem is baj, legyen egy kis változatosság. Fázni sem fogunk, szauna szeánsz indul. Eső bármikor lehet, inkább számítani kell rá, mint nem. Amúgy meg tök mindegy, csak versenyezzünk.

Lesz küzdelem a dobogóért?
– Persze, hogyne lenne, nyerni megyünk, ha már ilyen jól alakult eddig, akkor most is arra fogunk törekedni, hogy pontokkal távozzunk, mert még simán lehet helyezkedni. 15-ös rajtszámmal indulunk, se az elején, se a végén, olyan pont jó helyről rajtolunk. A bajnokság állása szerint csak kevés pontok választják el a versenyzőket egymástól, bármi lehetséges még a szezon végéig.

Reklámpartnerünk:
East Motorsport; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; ZRP Építőipari Kft.; DREXLER TRAFFIC Bt.; Fakitermelő és Feldolgozó Kft.; New Foam System Hungary Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Peremicki István

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ