NTR: felemás érzelmek visonta után, fokozott várakozás a MAMI kupa utolsó fordulója...

NTR: felemás érzelmek visonta után, fokozott várakozás a MAMI kupa utolsó fordulója előtt

MEGOSZTÁS

Ochtinszki ’Okta’ László és Ádám Róbert hétvégén a HUMDA-Takarékbank Nyílt Nemzeti Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Gyorsasági Bajnokság visontai fordulóján állt rajthoz.

A New Times Racing rangidős versenyzője nagyon várta, hogy kipróbálhassa magát ezen a pályán, mivel úgy gondolta, hogy vonalvezetése és ritmusa miatt jó eredményt tud majd elérni a CBR125-ös kategóriában.

Az időmérőn az ötödik leggyorsabb időt futotta. Az első verseny rajtját kicsit elizgulta, majd összeszedte magát. A futam vége felé már a harmadik helyért küzdött, azonban az egyik lehetséges előzési ponton elmérte a féktávot, ezért lesodródott, végül ötödikként intette le a kockászászló.

A második futamon már remekül kapta el a rajtot, egészen a harmadik pozícióig zárkózott fel. Viszont az első pár kanyar után még nem érte el a megfelelő hőfokot az első gumi, ezért az egyik kanyarban kiszélesítette az ívet és látogatást tett a természet lágy ölén, ez a kitérő három pozícióba került. Ezután összeszedte magát és utolérte a negyedik helyért csatázó párost, akiknél gyorsabb volt. Három körrel a leintés előtt, a célegyenes utáni jobbosban nagyon váratlanul kicsúszott alóla a motor. Ennek ellenére nem búsul, hiszen 11 ponttal és néhány harci sérüléssel zárta a napot, de hát a motorsport ilyen.


Csapattársa, Ádám Róbert a Senior Pitbike-osok között állt rajthoz az NTR színeiben. Robi az edzések alkalmával gyorsan ráérzett a pálya ritmusára és a korábbi köridejéhez képest még javítani is tudott. A kvalifikáció alkalmával azonban technikai nehézségek adódtak, emiatt végül a 6. rajtkockából tudott nekivágni az éles megmérettetésnek.

Az első verseny rajtja sajnos várakozáson alul sikerült lóerő és köbcenti hátrány miatt. Az ekkor elvesztett pozíciókat a futam elején próbálta visszahozni, ez sikerült is. A második futam rajta sem volt ideális, az első körben azonban már többet is előzött és nagy harcban volt a kategória harmadik helyéért. A lendülete meg volt a további előre lépéshez, azonban   versenytáv felénél piros zászlóval megszakították a futamot egy baleset miatt. Ennek ellenére nem szomorkodik, hiszen felállhatott a dobogó második fokára, ezzel is számos pontot bezsebelve.

A hétvége izgalmait követően, kedden az egész csapat részt vett egy forgatáson, amely az Euroringen zajlott. Erről a későbbiekben szivárogtatunk nektek több információt…

Ez a kis csapatépítő remek hangolódásként szolgált a hétvégén megrendezésre kerülő idei, utolsó MAMI Kupa fordulóra, ahol az YT 125 4T kategóriában Borsándi Botond, míg a 300-asok között Ádám Róbert méretteti meg magát. Az NTR mindkét versenyzője minél szebb eredményekkel szeretné lezárni ezt a tartalmas 2021-es szezont…

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ