Novák Balázs nosztalgia versenyre készül…

Novák Balázs nosztalgia versenyre készül…

MEGOSZTÁS

Salgó után ismét Fodor Gáborral áll a Dunakanyar Rali rajtvonalához Novák Balázs a BMW-vel, és egy kicsit olyan múltidéző lesz ez a futam Balu számára.

 Felkészültetek az újabb kihívásra?

– Mindig fel vagyunk készülve mindenre IS – viccelődik Balázs. Csináltunk a verdába új féltengelyeket, elvileg a héten még ki is tudom itt a környéken próbálni pár kilométer erejéig verseny előtt. Állandóan idő hiányában vagyunk, nem nagyon engedhetjük meg magunknak meló mellett tesztelgetésre az extra napokat. Volt egyébként szó róla, hogy elugrunk Kazárra pénteken, de elmaradt, így abból gazdálkodunk majd, amiből kell. Nagy teszt kilőve, elég nekünk a kicsi is.

 

Visszaül a jobb egybe a régi navigátorod?

– Nem olyan nagyon régi, mert még csak pár közös versenyen vagyunk túl együtt, de ha csak az előző futamról van szó, akkor ahhoz képest igen a régi-új navigátorommal csapatjuk…Fodor Gáborral. Én valamilyen szinten képben leszek, ő meg majd a pályabejárás után csatlakozik hozzám. Meg hát nekem is lesznek azért újdonságok.

 Szimpatikusak a Dunakanyar Rali szakaszai?

– Nekem igen. Régen mentem itt, mert Gyufa csinált sprinteket, ezért a Gombás – Sejce és Márianosztra nem lesz teljesen ismeretlen, a többiről fogalmam sincs. De nem zavar, ha egy pályát nem tudok fejből, mert szeretek improvizálni…mégiscsak az a rali, a hátsókerekes meg amúgy is erre van kitalálva. „A jártam már a pályán” úgy kell érteni, hogy mondjuk 2009-2013 között, szóval nem tegnap, de innen szép nyerni, vagy legalább jól helyezkedni. A környéken kezdtem egyébként a pályafutásomat 2006 körül sprintben, Márianosztra – Kóspallag volt az első versenyem. Szóval nekem ez egy nosztalgia futam lesz, ezért jól jönne egy szép eredmény ehhez az alkalomhoz.

 A kategóriatársak is beleszólnak majd azért ebbe ugye?

– Viccelsz…persze, hogy bele, hiszen vagyunk páran szerencsére, de igazából így jó odaállni… és csatázni. Szeretjük azért az adok-kapok viadalokat. Érjünk célba, és legyünk benne az első ötben, aztán majd meglátjuk. Azért próbálunk majd gyorsan menni, és ha a technika is mellettünk lesz, nagy baj nem lehet, nem megyünk feltartott kézzel…tudod. Ügyesek a srácok, meglátjuk ki hol végez, kinek milyen a gépe és mennyi szerencse társul hozzá.

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; F-Caffe Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András EV.;

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Sári Péter

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ