Norman Nato húzta be a sprintfutamot!

Norman Nato húzta be a sprintfutamot!

MEGOSZTÁS

Noha Charles Leclerc egy időbüntetés miatt lemaradt a győzelemről, az egész azeri hétvégén elképesztő fölényt mutatott. A monacói a szombati győzelmével és mai második helyével ismét növelni tudta előnyét a bajnokságban. F2 híreink:

Leclerc szombati sikere után a fordított rajtrács 8. helyéről kezdhette meg a sprintversenyt, de a nyüzsgő méhkasban sem esett kétségbe, látványos előzésekkel, gyors felzárkózással vétette magát észre.

A kiesők is segítették a törekvéseit, a rövid ideig éllovas Oliver Rowland váltóhiba miatt kényszerült feladni versenyét, de Nyck de Vries sem járt jobban, őt is a technika ördöge tréfálta meg.

Ennek Norman Nato is örült, aki köszönte szépen, és jó ideig nyomás nélkül autózhatott. Leclerc azonban vészesen közeledett rá, előbb megelőzte Nicholas Latifit, majd Naton is átlépett, és már vezette a versenyt, és a kockás zászló is őt intette le az élen. Ám a fiatal pilóta öröme nem teljesedhetett ki, ugyanis 10 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért egy sárga zászlós fázis alatt nem lassított kellőképpen.

Leclerc a pályán első lett,ám büntetése miatt át kellett adnia a dobogó legfelsőbb fokát Natonak. Nicolas Latifi fért még fel a dobogóra, két harmadik helyével F2-es pályafutása egyik legjobb hétvégéjét teljesítette.

Képek: Zak Mauger/FIA Formula 2.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ