Neuville vs. Tänak – WRC ORLEAN 74° Rally Poland

Neuville vs. Tänak – WRC ORLEAN 74° Rally Poland

MEGOSZTÁS
2017 FIA World Rally Championship
Round 08, Rally Poland
29 June-02 July 2017
Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: RaceEMotion
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hihetetlen törtnéseken van túl a WRC ORLEAN 74° Rally Poland mezőnye, miután  a nap során négyszer változott az éllovas személye. A nap végére Thierry Neuville küzdötte fel magát az élre 3.1 másodperces előnnyel Ott Tänak előtt

A nap során Neuville és Paddon 3-3 szakaszt, Latvala – Tänak és Evans 1-1 gyorson voltak a leggyorsabbnak.

A tegnapi viharos időjárási feltételek után ma kisütött a nap és gyorsan száradtak a szakaszok, amelyek kiváló díszletei voltak Neuville és Tänak futamgyőzelméért folytatott “öldöklő” csatájának.

Ott Tänak lépett először és az SS12 gyorsán elért győzelme után átvette a vezetést az összetettben. Ott Tänak egy kalandot követően (lsd. a 13-18. szakasz videó összefoglalójában) földel töltötte fel a Ford Fiesta hűtőjét, majd az SS16-on elszállt a Fiesta WRC hátsó szárnya. ” Csak úgy elrepült…”

Neuville sorsát kishíján egy bal hátsó defekt pecsételte megaz SS16 szakaszon. Ekkor Neuville hátránya 14.4 másodpercre nőtt.

Neuville: Óvatosnak kellett lennem, hogy az autót a szakaszon tudjam tartani, ugyanakkor a gázpedálon is kellett állnom, mert a győzelem is elérhető a számomra. Az utolsó előtti mai gyorson újabb komoly eső kerekedett, keményen nyomtam újra. Nagy szerencsétlenség ért minket (defekt) de ez a játék része.

Tänak: Nagyon kockázatos és nehéz is volt. Igyekeztem tisztán és hibátlanul vezetni. A legjobb teljesítményemet nyújtottam, amit csak tudtam., bár többször is azt hittem, hogy átfogunk fordulni a motorháztetetőnkön…

Latvala egy technikai hiba miatt nem tudta követni az éllovasokat. A helyére a három gyorsot is megnyerő Hayden Paddon állt.

Ogier nagyon szenved… két defekt és egy megforgás miatt. Sikerrel őrizte meg viszont a negyedik helyet 11.8 másodperccel Sordo előtt.

A futam állása a szakaszt követően:

1 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC 2:10:26.3 ó
2 O. Tanak M. Jarveoja Ford Fiesta WRC +3.1 s
3 H. Paddon S. Marshall Hyundai i20 Coupe WRC +25.5 s
4 S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +1:32.0 p
5 D. Sordo M. Martí Hyundai i20 Coupe WRC +1:43.8 p
6 T. Suninen M. Markkula Ford Fiesta WRC +2:06.2 p
7 S. Lefebvre G. Moreau Citroën C3 WRC +2:20.3 p
8 M. Østberg O. Floene Ford Fiesta WRC +2:45.8 p
9 E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC +3:23.1 p
10 A. Mikkelsen A. Jaeger Citroën C3 WRC +3:34.6 p

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ