Nem tudtam még betörni a kis Peugeot

Nem tudtam még betörni a kis Peugeot

MEGOSZTÁS

Három esés után, jelentős anyagi kárral a hátuk mögött úgy döntött Hibján Joci és Szollár Csabi, hogy elestek, felállnak, leporolják magukat… és újra megpróbálják. Megérdemlik a szurkolást, hajrá srácok nyomjátok neki.

Bennetek van a „csakazértis” csináljuk tovább fíling?
– Olyan döntés meg sem fordult a fejemben, hogy abbahagyom a versenyzést, csak hagyni akartam egy kis időt arra, hogy válaszokat kapjak, miért történt meg már háromszor ugyanaz. De mivel nincs igazából továbbra sem erre magyarázat, úgy láttam jónak, üljünk vissza a lehető leghamarabb az autóba, akkor is, ha nem Peugeot Kupás verseny jön, hát ezért megyünk az Ózd-Salgó Ralira.

Nehéz időszak áll mögöttetek, de nem adjátok fel!
– 16 éve versenyzem, ilyen nagy problémáink, mint az elmúlt időszakban nem voltak soha. Jelentős anyagi károkat okoztam, sajnos már háromszor egymás után, ez megvisel picit. Szóval baj persze volt elég, ami orvosolásra várt, komplett bódét és rengeteg alkatrészt kellett cserélnünk. Anyagilag és lelkileg felszívtuk magunkat, beletettünk anyait-apait újra, sok munkánk van ismét benne. Elengedtük amúgy ezt az évet, konkrétan csak azért indulunk, hogy a kocsiban üljünk és tanuljuk a technikát. Ugyanis nem tudtam még betörni a kis Peugeot, sajnos elég keveset mentünk vele. A hétköznapok sem egyszerűsítik meg a helyzetet, nagyon sok teendőnk lett idén, nehéz mindenhol helytállni, de talán eljött az az időszak, hogy kisimulnak a dolgaink és kevesebb lesz a teher a munkából adódóan, így jobban alakulnak a versenyeink, eredményeink.

Totálisan elengedted az évet?
– Eddig azt mondtam, hogy gyorsabban akarok menni, most azt mondom nem, nem akarok úgy menni, amiben hibázási lehetőség lehet. Tanulni szeretném a kocsit. Mivel eddig estünk-keltünk… a pontokat hiába nézegetném. Lehet matematikai esélyünk még lenne előrébb végezni, de talán most előszőr elengedjük és megpróbálunk már jövőre edzeni. Meglátjuk mit tartogat még számunkra az idei év, de nem akarunk tovább erőlködni.

Egyszerű a képlet a hétvégére, hogy mit szeretnétek?
– Semmilyen nagy vágyunk nincs, csak versenyezhessünk végre egy jót, élvezzük a pályákat és érjünk célba. Most ennyivel is beérjük, mert ez pont elég lenne ahhoz, hogy újabb motivációt kapjunk az élettől a többi futamhoz.

Partnereink:
Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Garlas Ms Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Máté Zsolt

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ